Lady Gaga a lansat un nou videoclip filmat în totalitate cu un iPhone 11 Pro

02.03.2020
Lady Gaga a lansat un nou videoclip filmat în totalitate cu un iPhone 11 Pro

Apple era deja lider de piaţă pentru funcţiile de filmare de pe smartphone-uri chiar şi înainte de iPhone 11, însă odată cu lansarea noii generaţii, compania a împins şi mai mult aceste capabilităţi. La lansarea telefoanelor iPhone 11 şi iPhone 11 Pro, compania s-a lăudat cu mai multe funcţii de filmare avansate, printre care şi posibilitatea de a filma simultan cu mai multe camere, iar deja mai mulţi artişti şi-au filmat videoclipuri cu noile iPhone-uri. Cea mai recentă astfel de lansare vine de la Lady Gaga, care a folosit un iPhone 11 Pro pentru a filma întregul videoclip pentru piesa „Stupid Love”, proaspăt lansat.

Lady Gaga nu este prima vedetă care lansează un videoclip filmat cu iPhone 11 Pro. Primele două clipuri de acest gen au fost lansate la scurt timp după lansarea noilor telefoane, pentru piesele „Lose You To Love Me” şi „Look at Her Now” ale Selenei Gomez. Acestea au fost filmate folosind diverse moduri de filmare ale telefoanelor. Unul era un clip alb-negru care o avea în prim plan pe artistă, iar cel de-al doilea era filmat în studio, cu multe lumini colorate.

Clipul piesei Stupid Love de la Lady Gaga pare să fie filmat într-un studio, fără efecte speciale prea avansate, fără prea multă cromă şi cu foarte multă lumină. Astfel, clipul arată destul de bine pentru un videoclip filmat cu un senzor de telefon mobil. Totuşi, calitatea video finală nu este tocmai comparabilă cu ceea ce pot realiza camerele video profesionale. Desigur, este de lăudat faptul că în 2020 un videoclip poate fi filmat cu un smartphone şi poate să arate destul de bine.

Totuşi, telefonul nu este folosit pur şi simplu, aşa cum este scos din cutie. De cele mai multe ori, filmarea este realizată folosind aplicaţii profesionale, care permit filmarea într-un profil de culoare neutru, care ajută apoi în post-producţie la colorizare, cât şi folosind echipamente specializate pentru stabilizare sau în anumite cazuri chiar cu adaptoare de lentile similare cu cele ale aparatelor dedicate.

În trecut, telefoanele mobile au mai fost folosite în producţii video. Există deja câteva filme care au fost în totalitate înregistrate cu smartphone-uri, în timp ce mai multe vedete au folosit telefoane pentru a-şi filma prestaţiile live (Eminem a cântat la Empire State Building, iar evenimentul a fost filmat cu Pixel 3, de exemplu).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult