Motor de căutare pentru subtitrări – de unde descarci subtitrări

Motor de căutare pentru subtitrări - de unde descarci subtitrări

Indiferent dacă stăpâneşti limba engleză sau eşti afon, sunt situaţii în care preferi să te uiţi la un film cu subtitrare. Fie ai rămas cu reflexul de la televizor unde filmele sunt întotdeauna însoţite de subtitrari, fie te loveşti de accentul britanic destul de dificil pentru cei obişnuiţi cu engleza americană, fie vrei să înţelegi inclusiv termenii tehnici sau expresiile mai rar întâlnite. Cert este că mulţi dintre noi preferă să se uite la filme cu subtitrări, iar pentru asta trebuie să apelăm la un motor de căutare pentru subtitrări.

Dacă ar exista o statistică, sunt convins că România s-ar situa pe un loc fruntaş la capitolul subtitrări. Nu neapărat în ceea ce priveşte calitatea, cât promptitudinea şi numărul acestora. Stăm foarte bine atât la numărul de site-uri, sau aşa-zise motoare de căutare pentru subtitrări, cât şi la viteza cu care acestea apar după lansarea filmelor.

Iată, aşadar, câteva dintre cele mai importante motoare de căutare pentru subtitrări în limba română:

subtitrari.regielive.ro

Băieţii „din regie” sunt foarte prompţi şi dispun de una dintre cele mai bogate baze de date cu subtitrări. Deşi filmele sunt sortate alfabetic şi cronologic, cea mai bună modalitate de găsire a unei subtitrări este folosirea funcţiei de căutare.

subtitrari.regielive.ro

De regulă, fiecare film dispune de mai multe subtitrări. În dreptul subtitrărilor sunt trecute informaţii legate de versiunea filmului şi numărul de FPS-uri, astfel încât îţi dai seama imediat ce subtitrare trebuie să descarci.

subs.ro

La fel ca şi regielive, subs.ro are o bază bogată de subtitrări şi ai şanse mari ca în doar câteva ore de la apariţia filmului să găseşti şi subtitrarea. Pe acest site poţi căuta şi după indicatorul IMDB al filmelor, în caz că rezultatele afişate după nume nu sunt relevante. În plus, funcţia de căutare de pe acest site ştie să completeze automat textul întrodus în câmpul de căutare.

subs.ro

subtitrari.exsto.ro

Deşi nu este un site care să aibă propriile subtitrări, subtitrari.exsto.ro s-ar putea dovedi cea mai eficientă modalitate de căutare a subtitrărilor. Acesta este, de fapt, un motor de căutare pentru subtitrări.

subtitrari.exsto.ro caută simultan pe câteva zeci de site-uri cu subtitrări. Cu alte cuvinte, te scuteşte pe tine să cauţi pe multe site-uri atunci când nu găseşti subtitrarea dorită.

subtitrari.exsto.ro

subtitrari.com

Un alt site pe care poţi să te bazezi când vine vorba de subtitrări este subtitrari.com. Subtitrările de aici sunt sortate după mai multe criterii, inclusiv genul sau anul apariţiei filmului. Link-urile către paginile dedicate de pe IMDB.com se pot dovedi, de asemenea, utile.

Toate aceste site-uri se lovesc în prezent de concurenţa acerbă a playerelor video. Programe precum Kantaris sau BS Player ştiu să caute şi să descarce automat subtitrări pentru filmele deschise. Aceste playere dispun de un motor intern de căutare a subtitrărilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News