Netflix 4K disponibil acum şi pe PC-uri… dar nu pe toate

22.11.2016
Netflix 4K disponibil acum şi pe PC-uri... dar nu pe toate

Netflix transmite conţinut în format 4K încă de anul trecut, însă abia acum această capabilitate a ajuns şi pe PC-uri. Anunţul a fost făcut în mod oficial de către Microsoft, întrucât doar anumite PC-uri echipate cu Windows 10 vor putea beneficia de calitatea video ridicată. Este vorba despre o combinaţie de hardware nou şi software exclusiv, pentru care momentan doar platforma Microsoft oferă suport.

Singura metodă de a urmări seriale şi filme de pe Netflix în 4K era până în prezent rularea serviciului pe un smart TV 4K prin aplicaţia oficială. Începând de acum, această capabilitate este disponibilă şi pe browser-ul Edge, care vine integrat doar în Windows 10. Din păcate pentru 99% dintre utilizatorii de computere cu Windows 10, Netflix nu va creşte rezoluţia decât pe computerele foarte noi, echipate cu procesoare de ultimă generaţie de la Intel.

Netflix în 4K funcţionează momentan doar pe procesoare Intel Core bazate pe arhitectura Kaby Lake, pe piaţă fiind disponibile în acest moment doar laptop-uri şi dispozitive 2-in-1 cu modele din gama U (ultra-low voltage), toate compatibile doar cu Windows 10. Procesoarele pentru PC-uri şi cele pentru laptop-uri performante pe arhitectură Kaby Lake vor fi lansate la începutul anului 2017.

Nu în ultimul rând, pentru a viziona Netflix în 4K, este necesar cel mai scump abonament disponibil, de 12 euro pe lună, alături de o conexiune la internet de minimum 25 mbps. Calitatea video este aleasă automat în funcţie de viteza conexiunii, deci redarea în 4K nu poate fi forţată manual de către utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult