Netflix ar putea plăti pentru traficul de internet din Coreea de Sud din cauza serialului Squid Game

02.10.2021
Netflix ar putea plăti pentru traficul de internet din Coreea de Sud din cauza serialului Squid Game

Operatorul telecom sud coreean SK Broadband a chemat Netflix în instanță pentru plata traficului de date crescut pe care l-a înregistrat. Se pare că popularitatea serviciului de streaming a explodat în ultimele câteva zile, după lansarea serialelor Squid Game și D.P., care se bucură de un succes neobișnuit în Coreea de Sud și în restul lumii. Aceasta nu este prima dată când SK Broadband apelează la această tactică, întrucât un tribunal i-a mai dat deja dreptate în trecut în fața Netflix.

Serialul Netflix Squid Game a dus la creșterea traficului de internet în Coreea de Sud

Practic, din cauza volumului ridicat de trafic, SK Broadband cere Netflix să acopere costurile. Desigur, reprezentanții Netflix sunt împotriva taxelor extra, întrucât clienții SK Broadband sunt cei care beneficiază de pe urma traficului, iar aceștia plătesc deja pentru serviciile de internet pe care operatorul le oferă.

Pentru anul 2020, Netflix deja trebuie să plătească către SK Broadband aproximativ 27,2 miliarde de won, echivalent cu 23 de milioane de dolari americani. Tribunal a hotărât că „Netflix are obligația să plătească prețul aferent serviciilor SK Broadband”, în ciuda faptului că clienții operatorului creează traficul.

„Vom revizui acuzațiile pe care SK Broadband le-a depus împotriva noastră. Între timp, vom continua să căutăm dialog deschis și să explorăm alte căi pentru a lucra cu SK Broadband pentru a asigura o experiență de streaming fără întreruperi pentru clienții noștri comuni”, a fost declarația reprezentanților companiei pentru TechCrunch.

Succesul Netflix din Coreea de Sud, care duce la aceste situații, se datorează în primul rând pandemiei, care a crescut consumul de filme și seriale acasă la nivel global, dar și calității ridicate a anumitor programe, care devin populare peste noapte. Squid Game, cel mai nou serial hit de la Netflix, ar putea deveni cel mai vizionat serial din istoria serviciului, fiind deja pe primul loc în mai multe regiuni, inclusiv în SUA.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult