Netflix începe să redea filme și seriale la calitate normală în Europa

15.05.2020
Netflix începe să redea filme și seriale la calitate normală în Europa

Chiar dacă Netflix nu pare să fi făcut un anunț oficial, se pare că serviciile de streaming ale companiei s-au întors la normal în Europa. Compania a anunțat în luna martie că va limita pe perioada izolării la domiciliu calitatea video a filmelor și serialelor pe care le transmite, pentru a nu aglomera rețelele europene, suprasaturate de consumul ridicat de conținut video, cât și de creșterea în popularitate a serviciilor de colaborare precum Zoom. Acum însă, utilizatorii raportează că Netflix livrează aceeași calitate video ca înainte.

Conform FlatpanelsHD, care citează mesaje primite de la fani din țări de pe continentul european precum Germania, Norvegia și Danermarca, Netflix poate reda acum clipuri video la bitrate de 15 Mbps (dublu față de cei 7,62 Mbps la cât era limitat), adică de ajuns pentru a reda filme și seriale în rezoluție 4K în format HDR. Acest tip de conținut este cel mai înalt calitativ de la Netflix și necesită o conexiune la internet de cel puțin 20 Mbps, însă este recomandat să ai chiar 40 Mbps pentru a compensa pentru alte dispozitive care ar putea folosi internetul în paralel.

Chiar dacă în România ne amuzăm când vedem astfel de cifre, conexiunile Gigabit fiind la ordinea zilei în orașele mari, în Europa, chiar și în mari metropole, din cauza infrastructurii vechi, mulți utilizatori dețin conexiuni de sub 100 Mbps.

Netflix chiar le-a răspuns celor de la FlatpanelsHD și a confirmat că a început să crească viteza de transfer înapoi la valorile normale. De asemenea, compania spune că deja a mărit de patru ori capacitatea de transfer față de cea pe care o promitea în perioada izolării la domiciliu, în timp ce lucrează cu companiile telecom pentru a ridica complet limitările în toate zonele afectate.

Pentru a compara cât de mult trafic de internet a fost „economisit” în această perioadă, o oră de conținut Netflix redat la calitate SD consumă 1 GB pe oră, în timp ce o oră de conținut HD poate ajunge la 3 GB pe oră.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult