Netflix limitează numărul de descărcări pentru fiecare film în parte

15.06.2017
Netflix limitează numărul de descărcări pentru fiecare film în parte

Netflix oferă de câteva luni posibilitatea dea a descărca filmele şi serialele disponibile pe seriviciile sale pentru redare offline, însă abia de curând a fost descoperită o limitare care ar putea deranja o parte dintre utilizatori. Deşi nu există foarte multe episoade din seriale sau filme care să nu poată fi descărcate local, există o limită de download-uri pe care un utilizator le poate face pentru fiecare clip în parte. Vestea cu adevărat proastă este că nu poţi şti câte descărcări ai disponibile până când nu te apropii de limită.

Această problemă nu ar fi atât de gravă dacă conţinutul pe care îl descarci de pe serverele Netflix ar avea un termen de expirare mai lung. Din păcate, odată la câteva zile conţinutul trebuie „reîmprospătat”, fiecare astfel de reîmprospătare consumând câte o licenţă de download. Când limita de descărcări pentru un clip se apropie, aplicaţia anunţă utilizatorul că mai are voie la o singură descărcare, după care conţinutul nu va mai putea fi stocat local.

După consumarea „licenţelor”, aplicaţia întâmpină utilizatorii cu o eroare numită 10016-22006, care spune că limita de descărcări a fost atinsă. Momentan nu pare să existe o perioadă de resetare ale acestor licenţe, deci este recomandat să descărcaţi doar conţinutul pe care garantat îl veţi urmări offline. Altfel, riscaţi să îl ţineţi stocat local până când reîmprospătările automate consumă toate licenţele şi conţinutul nu mai poate fi descărcat.

Testele utilizatorilor sugerează că limita de descărcări este foarte mică, între patru şi cinci licenţe, în funcţie de film, însă Netflix nu pare să fie de vină pentru această regulă. Studiourile de film care publică filmele pe serviciile de streaming controlează numărul de descărcări şi vizionări pentru fiecare utilizator în parte, lucru care sugerează că în viitor, filmele şi serialele originale produse de Netflix ar putea să fie scutite de astfel de limitări. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult