Netflix va taxa fiecare „casă” de pe conturile abonamentelor folosite de mai mulți utilizatori

19.07.2022
Netflix va taxa fiecare „casă” de pe conturile abonamentelor folosite de mai mulți utilizatori

Zilele „account sharing-ului” pe Netflix par a fi numărate, întrucât compania a anunțat oficial că pornește testele pentru taxarea conturilor pentru numărul de „case” în care acestea sunt folosite. Primii dintre cei care vor putea „cumpăra” o nouă casă virtuală pentru contul de Netflix vor fi cei din El Salvador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană, care vor trebui să plătească până la 3 dolari per casă în plus, față de abonamentul standard pe care îl plătesc deja.

Netflix introduce taxarea în funcție de numărul de case în care un cont este accesat

Pagina oficială Netflix Honduras explică destul de bine cum va funcționa acest nou sistem de taxare al celor care își folosesc contul în mai multe case. În primul rând, utilizatorii care folosesc contul de Netflix doar la o singură adresă, pe unul sau mai multe televizoare, dispozitive mobile sau computere, nu vor trebui să plătească nimic în plus. De altfel, nici dacă conectezi un laptop la televizor nu vei plăti extra.

Dacă te conectezi însă cu același cont pe mai multe televizoare de la diferite adrese, pentru perioade mai lungi, atunci va trebui să mai activezi încă o „casă” pe contul respectiv pentru a putea avea în continuare acces la serviciile Netflix din aplicația oficială pe acel dispozitiv.

Iată descrierea oficială a serviciului

Adaugă încă o casă

Începând cu 22 august 2022, atunci când te autentifici cu un cont Netflix pe un televizor din afara casei, vei vedea opțiunea de a adăuga o nouă casă pentru un preț în plus pe lună.

Dacă vei folosi acest televizor pentru un timp limitat, te poți uita la Netflix pentru până la două săptămâni fără costuri extra, atât timp cât contul tău nu a fost folosit anterior în acel loc. După acest timp, televizorul va fi blocat dacă nu vei adăuga încă o casă pe cont.”

Practic, cei care călătoresc, vor putea să își folosească contul și pe alte televizoare fără costuri adiționale atât timp cât nu depășesc două săptămâni per an din fiecare locație.

Metoda de detectare a dispozitivelor pare să fie una destul de avansată, luând în calcul mai mult decât IP-ul sau ID-ul unic al dispozitivului, într-o manieră similară, probabil, cu cea pe care o folosea Netflix anterior pentru a detecta utilizarea de VPN pentru regiunile în care serviciul nu era încă disponibil.

Cum detectează Netflix casele

„Folosim informații precum adrese IP, ID-urile dispozitivelor și activitatea conturilor.

Dacă folosești un dispozitiv în casa ta deja inclusă în abonament și vezi un mesaj care spune că sunt prea multe case pe contul tău, poți să:

Te asiguri că dispozitivul este conectat la aceeași conexiune de internet ca alte dispozitive de la tine din casă.

Să te asigură că nu ești conectat la un VPN sau proxy sau alte servicii de tip unblocker.”

Se pare că și numărul de case care pot fi adăugate este limitat în funcție de tipul abonamentului. Cei care au planul de bază, „Basic”, pot adăuga o singură casă în plus, în timp ce planul „Standard” include posibilitatea de a plăti pentru încă două case. Conturile „Premium”, cu acces la streaming 4K și HDR, pot adăuga până la trei case în plus.

Aceasta este a doua metodă de taxare extra pe care Netflix o testează în prezent. Anterior a testat adăugarea de utilizatori extra pe același cont în Costa Rica, Peru și Columbia.

Motivele pentru care Netflix ia abia acum astfel de măsuri, pentru taxarea celor care folosesc contul de Netflix la comun cu alți prieteni sau membri ai familiei este explicat de prețul acțiunilor în scădere în 2022, cât și prima scădere a numărului de abonați din istoria companiei din această primăvară. Recent, Netflix a anunțat și că lucrează la un abonament gratuit, susținut de reclame, pe care îl va lansa în parteneriat cu Microsoft.

sursa: Netflix Support (Honduras)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult