Noi informații despre abonamentul Netflix cu reclame. Cât costă, când se lansează

28.08.2022
Noi informații despre abonamentul Netflix cu reclame. Cât costă, când se lansează

Un nou articol publicat de Bloomberg dezvăluie câteva dintre detaliile despre noul abonament Netflix care va afișa și reclame înaintea și în timpul filmelor și serialelor. Acesta va fi mai ieftin, însă nu cu foarte mult față de abonamentul de bază din prezent, numit „Basic”. Lansarea va avea loc în doar câteva țări anul acesta, urmând să fie extins în 2023.

Netflix ar putea porni noul plan tarifar înainte de sfârșitul anului

Conform informațiilor publicate de Bloomberg, care par să vină de la surse din interiorul companiei, încă nu a fost hotărât un preț pentru noul abonament. Acesta ar putea fi însă cu doar puțin mai ieftin decât cel de bază de 10$ din SUA, compania oscilând între 7 și 9 dolari pentru abonamentul cu reclame. Dacă diferența este de numai un dolar, există posibilitatea ca mulți dintre clienți să nu dorească să aibă o experiență de vizionare întreruptă de reclame pentru o sumă atât de mică.

Referitor la reclamele care vor fi afișate, acestea nu vor ocupa mai mult de patru minute pentru fiecare oră de vizionare. Având în vedere că la televizor avem cam 12 minute de reclame în fiecare oră, Netflix pare că măcar la început va încerca să evite frustrarea utilizatorilor. Cât despre reclamele în sine, acestea vor fi într-o rotație, care va fi similară pentru toți utilizatorii. Nu vor fi folosite reclame bazate pe profiluri de utilizator, așa cum primim pe internet sau pe alte servicii de streaming video.

Conform informațiilor disponibile deja, Netflix nu va afișa reclame în timpul programelor pentru copii sau în timpul filmelor sale originale pe abonamentul cu reclame. De asemenea, acest abonament nu va avea opțiunea de a descărca și viziona filmele și serialele offline pe un dispozitiv mobil sau pe PC. Practic, nu poți lua filmele cu tine în avion, așa cum poți face cu toate celelalte abonamente disponibile.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult