Planet of the Apps: primul serial realizat de Apple

13.07.2016
Planet of the Apps: primul serial realizat de Apple

Suntem obişnuiţi să auzim despre filme şi seriale noi realizate de companii precum Netflix sau Amazon, însă până în prezent Apple nu a făcut progrese în această direcţie, în ciuda faptului că platforma iTunes oferă astfel de conţinut. Compania a anunţat că va produce serialul de tip documentar/reality show Planet of the Apps şi că a început o sesiune de preselecţie pentru companii interesate să apară în acest program.

Se pare că Planet of the Apps doreşte să prezinte dezvoltatori de aplicaţii pentru platformele iOS, macOS, tvOS şi watchOS, care vor primi ajutor din partea unor experţi din industrie pentru a realiza proiecte cât mai bune. Aplicaţiile care vor fi lansate în urma participării la filmările pentru Planet of the Apps vor primi o poziţionare avantajoasă pe prima pagină de pe AppStore şi vor putea primi finanţare din partea unor investitori cu renume.

Această emisiune ar trebui să încurajeze dezvoltarea de aplicaţii pentru platformele Apple, dar şi creativitatea dezvoltatorilor, pentru a crea produse cât mai bune pentru a se califica pentru a apărea în emisiune. Desigur, există şi un criteriu important pentru a putea participa la Planet of the Apps. Cei care se înscriu trebuie să aibă cel puţin o aplicaţie lansată pe oricare dintre platformele anterior amintite în AppStore, sau măcar o versiune beta a unei aplicaţii înainte de 21 octombrie 2016.

În timp ce AppStore-ul pentru iOS se bucură de un succes imens încă de la debutul său din 2008, Apple nu a reuşit să atragă foarte mulţi dezvoltatori căre platformele sale mai noi. watchOS abia acum începe să devină o platformă de sine stătătoare, actualizarea care va fi lansată în această toamnă oferind pentru prima dată posibilitatea de a rula aplicaţii native, în timp ce tvOS încă încearcă să atragă mai multe servicii de streaming video şi jocuri.

Citeşte şi Apple pregăteşte un serviciu de televiziune

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult