Popcorn Time, o aplicație de streaming pentru filme piratate, se închide

06.01.2022
Popcorn Time, o aplicație de streaming pentru filme piratate, se închide

Celebra aplicație Popcorn Time, care permitea utilizatorilor să vadă filme și seriale prin streaming direct de pe tracker-e de torrent, a fost oficial închisă. Site-ul oficial al Popcorn Time nu mai include un link de download pentru cândva populara aplicație, ci doar un grafic în care este urmărită popularitatea aplicației în căutările pe Google în ultimii ani, care a fost într-o constantă scădere. Se pare că motivul pentru care Popcorn Time dispare este lipsa popularității printre utilizatori.

Închiderea Popcorn Time a fost confirmată de echipa de dezvoltare

Popcorn Time a apărut în 2014, iar la momentul respectiv a devenit o aplicație foarte populară printre fanii filmelor și serialelor, întrucât oferea o metodă rapidă pentru a avea acces gratuit la tot conținutul de care aveau nevoie. Faptul că totul se făcea prin streaming direct de pe site-uri de torrent asigura faptul că nu mai existau timpi de așteptare pentru download, iar la finalul filmului sau episodului, spațiul ocupat local era imediat eliberat.

De-a lungul timpului însă, Popcorn Time s-a confruntat cu diverse probleme. Aplicația a mai dispărut de câteva ori și a revenit pe alte domenii și servere de internet. Totuși, se pare că nu lupta anti-piraterie a companiilor a adus sfârșitul aplicației, ci utilizatorii.

Practic, aceștia își găsesc deja conținutul în alte locuri deja și nu mai au nevoie obligatoriu de o astfel de aplicație. Fie că unii preferă să descarce filmele și să le acceseze de pe un server Plex, fie că alții au trecut la servicii contra cost care oferă o experiență de utilizare și calitate video mai bună, sau acces direct de pe televizor, cert este că puțini mai folosesc streaming prin intermediul unei aplicații de torrent pe un PC.

Desigur, dispariția Popcorn Time nu înseamnă că pirateria a fost învinsă. Dimpotrivă. Utilizatorii de internet devin tot mai frustrați de fragmentarea serviciilor de streaming, multe companii deschizând noi astfel de servicii, cu conținut exclusiv în fiecare an. Astfel, în semn de protest pentru costurile din ce în ce mai ridicate pentru a avea acces legal la aceste servicii, mulți își anulează abonamentele și se întorc la vechile obiceiuri.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult