Povestea companiei BlackBerry, subiect de film. Producția va debuta la TIFF

27.08.2022
Povestea companiei BlackBerry, subiect de film. Producția va debuta la TIFF

Compania BlackBerry, care a pornit initial sub numele Research In Motion, sau RIM, are în spate una dintre cele mai interesante povești din industria de tehnologie a ultimilor 20 de ani. Cândva un adevărat pionier în zona de smartphone-uri și primul care a construit dispozitivul perfect pentru mediul business, nu mai este acum decât o companie care oferă soluții software business-to-business de securitate. Aparent, această poveste este atât de interesantă, încât există acum planul de a o transforma într-un film de lung metraj.

Pasionații de tehnologie vor putea urmări povestea BlackBerry pe marile ecrane

Filmul se va numi „BlackBerry” și se pare că a fost deja filmat în Canada, țara de origine a companiei din spatele celebrelor smartphone-uri cu tastatură fizică. Acesta va prezenta într-o manieră dramatizată ascensiunea companiei RIM de la fondarea sa din anii 80, și până la succesul în piață de la începutul anilor 2000, când BlackBerry-urile erau telefoanele cele mai populare printre corporatiști, fiind singurele capabile să ofere posibilitatea de a citi și răspunde rapid la e-mail-uri.

Tot în film vom vedea și o versiune dramatizată a declinului companiei, care a început odată cu lansarea primului iPhone, care a schimbat complet piața de smartphone-uri și a demonstrat utilizatorilor că se poate lucra pe un telefon și doar folosind un touchscreen, în lipsa butoanelor fizice.

Jay-Baruchel-Glenn-Howerton-1

Jay Baruchel și Glenn Howerton, care au jucat anterior în producții precum This is the End, Knocked Up sau It’s Always Sunny in Philadelphia, vor interpreta, cel mai probabil, rolurile fondatorilor RIM, Mike Lazaridis și Douglas Freign. Există și posibilitatea ca unul dintre ei să joace rolul fostului CEO Blackberry Jim Balsillie, care s-a alăturat companiei în 1992. Filmul îl va avea la cârmă pe Matt Johnson, care a regizat anterior și filme precum The Dirties și Operation Avalanche.

Distribuția este completată și de alți actori precum Cary Elwes, Saul Rubinek, Rich Sommer, Martin Donovan și Michael Ironside. Scenariul filmului este adaptat după cartea „Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Specatacular Fall of BlackBerry”, scrisă de jurnaliștii Jaquie McNish și Sean Silcoff.

Producția propriu-zisă a avut deja loc, filmul fiind acum în stadiu de post-producție. Nu este clar când va fi însă lansat pe marile ecrane, sau pe servicii de streaming, dar se pare că va debuta la TIFF, unde XYZ Films speră să găsească un distribuitor internațional.

sursa: Variety

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult