Ridley Scott: „Filmele cu supereroi – un gen de cinema superficial”

Ridley Scott: „Filmele cu supereroi - un gen de cinema superficial”

Cineastul Ridley Scott, faimos pentru „Alien”, „Blade Runner”, „Gladiator” şi „The Martian”, a declarat că nu ar regiza niciodată un film cu supereroi. Regizorul în vârstă de 79 de ani afirmă că acestui gen de cinema îi lipseşte intriga şi un personaj verosimil: „Acestor filme le lipseşte povestea”.

Ridley Scott povesteşte că a refuzat câteva oferte de a regiza filme cu supereroi: „Nu cred în situaţia lipsită de realitate, subţire şi superficială a supereroului”, a declarat cineastul.

De asemenea, regizorul a conchis că filmul „Blade Runner”, pe care l-a regizat în 1982 şi în care protagonist a fost Harrison Ford, se asemănă filmelor contemporane cu supereroi, dar are elemente filmice care lipsesc cu desăvârşire producţiilor cinematografice actuale.

„Blade Runner este cu adevărat o poveste desprinsă din cărţile de benzi desenate. Este o poveste întunecată despre o lume ireală. Poţi la o adică să-i transpui pe Batman sau Superman în acea lume şi atmosferă, doar că povestea Blade Runner este cu adevărat una bună, în opoziţie cu filmele actuale, care nu au nicio poveste”. 

„Cinema-ul actual e destul de prost”, a adăugat regizorul.

Sequel-ul „Blade Runner”, care va fi regizat de Denis Villeneuve şi în care protagonist va fi Ryan Gosling, este programat pentru o lansare pe marile ecrane în 2017. În prezent, Ridley Scott face ultimele retuşuri pentru „Alien: Covenant”, un follow-up pentru filmul „Prometheus” din 2013 şi un prequel pentru lungmetrajul clasic „Alien” din 1979.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video