#selfie69, cel mai nou film al regizoarei Cristina Iacob, selectat la Festivalul de film de la Montréal

Cea mai aşteptată comedie românească a anului, #selfie69, regizată de Cristina Iacob, a fost selectată să participe la prestigiosul Festival des Films du Monde de Montréal, acolo unde, de 39 de ani, elita cinematografică din Canada celebrează cele mai bune lungmetraje din întreaga lume. #selfie69 va avea trei proiecţii în cadrul festivalului, în secţiunea Focus on World Cinema, în datele de 2, 3 şi 4 septembrie, odată cu prima avanpremieră a filmului în România.
 
Trailerul filmului: Facebook link | YouTube link
 
Hello, Canada! Bonjour, Montréal!
 
Comedia românească plină de adrenalină şi de sex-appeal se va afla într-o companie selectă în minunatul oraş simbol Quebec, în perioada 25 august – 5 septembrie, având privilegiul să fie urmărită alături de cele mai apreciate pelicule din 2016 din zeci de ţări.
 
„Thank you so much Canada! Merci beaucoup, Montréal! Este onorant să reprezentăm România la unul dintre cele mai importate festivaluri de fim din lume”, spune regizoarea Cristina Iacob. „Toţi cei din echipa #selfie69 suntem foarte bucuroşi pentru faptul că filmul poate fi văzut simultan în ambele teritorii, în România şi Canada, şi sperăm să putem demonstra că românii sunt deopotrivă campioni la iubire, acţiune şi comedie!”, continuă Cristina.
 
„Fiind însă în plină campanie de lansare a filmului, am decis să rămânem cu toţii aici, pentru publicul de acasă, care ne aşteaptă să mergem în ţară cu #selfie69. Pentru noi este o mare bucurie selecţia de la Montréal, dar rămâne pe locul al doilea ca prioritate”, spune regizoarea Cristina Iacob.
 
De la începutul lunii septembrie vor avea loc spectacolele de avanpremieră a filmului în mai multe oraşe, unde o parte din echipa #selfie69 va fi prezentă alături de spectatori. 
 
„Am citit pe site-ul oficial că la Montréal vor fi prezenţi actori legendari precum Isabelle Adjani sau Willem Dafoe”, spune Olimpia Melinte. „Vă daţi seama ce fericiţi am fi, şi eu şi colegii mei, dacă am prinde câte un selfie cu fiecare dintre ei! Dar am ales să rămânem cu toţii aici, cu publicul nostru din România, pe care abia aşteptăm să îi întâlnim la avanpremierele din ţară. Vă pupăm de 69 de ori şi vă aşteptăm la cinema!”
 
Festivalul de la Montréal, fratele celui de la Toronto
 
Fondat în 1977, Festivalul de film de la Montréal este unul dintre cele mai vechi evenimente de profil din lume. Spre deosebire de Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (omologul său din partea vorbitoare de limbă engleză a Canadei), Festivalul de la Montréal prezintă diferite tipuri de pelicule din toată lumea şi foarte puţine filme produse la Hollywood.
 
În ultimul timp, comediile româneşti au început din ce în ce mai mult să fie selectate la festivalurile internaţionale de prestigiu. Spre exemplu, Cristina Iacob este deja o prezenţă constantă la acest eveniment din Canada. Anul trecut, ea a participat la festival cu filmul Poveste de dragoste (2015). Din distribuţie: Dragoş Bucur, Raluca Aprodu, Ducu Darie şi Mimi Brănescu.
 
#selfie merge mai departe
 
#selfie69 (2016) este sequel-ul succesului de public #selfie (2014), cel mai bine vândut film românesc al anului 2014 şi va fi lansat în cinematografe în 16 septembrie, distribuit de ZAZU Film. 
 
Din distribuţie fac parte: Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai), alături de Alina Chivulescu (Cecilia) şi Răzvan Vasilescu (Nea Ceauşu). Roluri inedite au Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Silvia Busuioc, Marian Râlea, Alex Bogdan, Andrei Huţuleac, alături de actori consacraţi sau debutanţi, printre care Maria Dinulescu, Mihaela Mihuţ, Radu Gabriel, Emilian Oprea, Raluca Aprodu, Tudor Aaron Istodor, Sergiu Costache, George Piştereanu, Rudi Rosenfeld, Camelia Zorlescu, Con Horgan. Loredana Groza, Antonia, Răzvan Fodor, Lidia Buble, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Virgil Ianţu, Speak, Codin Maticiuc sunt câţiva dintre invitaţii speciali ai filmului.
 
Scenariul este semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache şi Tudor Potra, iar imaginea îi aparţine lui Barbu Bălăşoiu. #selfie69 este produs si distribuit de Zazu Film.
 
Sinopsis
 
În #selfie69, cele trei fete din primul lungmetraj, #selfie, din 2014, Yasmine, Roxi şi Ana fac un pariu video ce devine viral pe Facebook: care dintre ele se marită prima în 3 zile?! Vor afla că uneori iubirea poate fi chiar sub nasul tău, deşi tu ai căutat-o în cele mai neobişnuite locuri, în cele mai neaşteptate momente şi la cele mai ciudate persoane! Şi încă ceva foarte important: nu fă pariu cu iubirea pentru că… e foarte riscant!
 
 
Cristina Iacob. Biografie
 
Cristina Iacob este regizoare şi scenaristă, autoarea comediei #selfie, cel mai bine vândut film românesc al anului 2014, cu cel mai mare număr de spectatori veniţi la cinema la un film de debut (102.000 de intrări în numai 20 de săptămâni).
 
#selfie a primit Premiul pentru cel mai bun film la Broad Humor Film Festival (SUA) şi la Southampton International Film Festival (Marea Britanie).
 
Cristina este absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School şi licenţiată în regie de film. A realizat până în prezent două lungmetraje: #selfie (2014), cu Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Alex Călin şi Levent Sali şi Poveste de dragoste (2015), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu.
 
 
În film la Naşu’ – mediu-metraj (2012), Zestrea – scurt-metraj (2011), Mircea Veroiu – documentar (2010), Raport despre indiferenţă – scurtmetraj (2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.
 
Scurtmetrajul Zestrea a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival (SUA), unde a câştigat şi Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studenţesc. În film la Naşu’ a participat la numeroase festivaluri internaţionale şi a obţinut Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival (SUA).
 
În timpul facultăţii, Cristina Iacob a lucrat pentru câţiva ani ca reporter de televiziune. În 2011 a fondat compania de producţie cinematografică ZAZU Film, apoi Asociaţia Scenariştilor Români (ASCER) şi organizează workshopuri de scenaristică şi de actorie susţinute de actori şi regizori apreciaţi.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult