Serialul „Dosarele X”, înapoi pe micul ecran, cu David Duchovny şi Gillian Anderson în rolurile principale

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 26.03.2015
Serialul „Dosarele X”, înapoi pe micul ecran, cu David Duchovny şi Gillian Anderson în rolurile principale

Întins deja pe 9 sezoane şi două filme de lung metraj, serialul The X-Files ar putea reveni pe micul ecran după o pauză de 13 ani, avându-i pe actorii David Duchovny şi Gillian Anderson înapoi în rolurile care i-au făcut celebrii.

Celebrul serial difuzat între anii 1993 şi 2002 va continua, deocamdată, cu un sezon pilot întins pe 6 episoade, ducând mai departe aventurile prin care trec cei doi agenţi FBI responsabili cu investigarea cazurilor paranormale. Potrivit presei americane, Gillian Anderson (44 ani) şi David Duchovny (52 ani) ar fi acceptat deja să joace în continuarea producţiei TV, interpretându-i pe agenţii FBI Fox Mulder şi Dana Scully.

Serialul

Demarat pentru a investiga cazuri în care sunt implicate forme de viaţă extraterestre, proiectul „Dosarele X” este pus în sarcina a doi agenţi FBI cu viziune şi mod de lucru total opuse. Primul (Fox Mulder) este un pasionat de paranormal şi convins de existenţa extratereştrilor, iar al doilea (Dana Scully) este un sceptic, trimis iniţial de superiorii săi pentru a-i distruge reputaţia lui Mulder şi pune la îndoială metodele sale neconvenţionale de lucru.

În anul 2007, revista Time a inclus The X-Files pe lista „Celor mai bune 100 de seriale din istoria televiziunii”.

Tags: