Mai apare sau nu sezonul 3 din Dark, serialul nemțesc de pe Netflix cu milioane de vizualizări în România

27.06.2020
Mai apare sau nu sezonul 3 din Dark, serialul nemțesc de pe Netflix cu milioane de vizualizări în România

În ciuda faptului că este produs în limba germană, ca o versiune europeană a producției Stranger Things, serialul Dark a prins foarte bine la publicul de pe continent, Sezonul 3 fiind așteptat cu nerăbdare.

Preluând tipologia din Stranger Things, povestea urmărește experiențele unui copil dispărut înr-un oraș ciudat de suburbie, iar pentru un plus de impresie artistică acțiunea se desfășoară parțial în anii ”80.

Însă seria produsă de cineaștii germani Baran bo Odar și Jantje Friese este mai mult decât o poveste SF bazată pe călătoria în timp, atingând subiecte complexe cum ar fi soarta universului, lupta dintre bine și rău, natura liberului arbitru în condițiile în care orice eveniment poate fi alterat sau anulat recurgând la călătoria în timp.

Sezonul 2 a avut premiera în luna mai 2019, la un an și jumătate după debutul serialului și câștigat rapid popularitate datorită poveștii din ce în ce mai complexe și a fluxului constant de dezvăluiri care să captiveze publicul.

Dark sezonul 3

Mai apare sau nu sezonul 3 din Dark?

Cu deja un an trecut de la debutul ultimei serii, sezonul 3 din Dark pare că încă este în grafic pentru lansare undeva în a doua parte a acestui an, regizorul Baran bo Odar dând asigurări că filmările începute la mijlocul lunii decembrie 2019 sunt deja încheiate.

Astfel, lansarea sezonului 3 din serialul Dark urmează să fie confirmată cu un trailer oficial, așteptat pentru data de 27 iunie, ocazie pentru fani să vadă și ceva frânturi din acțiunea pregătită. Tot 27 iunie este și data la care pe Netflix apare și ultimul episod din sezonul 2, urmărirea celor două împreună oferind fanilor o perspectivă inedită asupra evenimentelor din sezonul 3.

Această dată se aliniază perfect și cu evenimentele din serial. Nu este o coincidență că sezonul 2 a fost lansat pe 21 iunie, ziua în care Mikkel s-a sinucis, punând în mișcare lanțul de evenimente desfășurate în sezonul 1. Așadar, 27 iunie reprezintă data ultimului ciclu și a apocalipsei.

Despre ce va fi?

Dark este genul acela de film care tinde să îți dureri de cap dacă încerci prea mult să înțelegi firul acțiunii și toate intrigile posibile. Atingând un subiect de altfel foarte complicat al călătoriei în timp, serialul trasează câteva reguli care au legătură cu știința convențională, în timp ce altele par acolo doar pentru a pune pe gânduri fanii seriei: Totul este un ciclu și trecutul nu poate fi schimbat și există o mulțime de relații de familie confuze și chiar incestuase, precum revelația că Elisabeta și Charlotte sunt fiecare, mama celeilalte.

Dark sezonul 3

Ajungând la sezonul 3, regizorul Jantje Friese a spus: „Ideea acțiunii din sezonul 3 pornește de la ceva planificat încă de la debutul serialului. Există, de asemenea, o mulțime de lucruri în sezonul 1, care fac referire la sezonul 3. De asemenea, ne-am gândit de fapt să punem unele dintre lucrurile care sunt acum în sezonul 3 în sezonul 2, dar apoi au decis să-l mute înapoi. Deci, practic, tot ceea ce a mai rămas se încadrează în sezonul 3.”

Este un răspuns vag, special formulat pentru a inspira mai multe întrebări decât răspunsuri, dar este posibil ca Friese să facă referire la dezvăluirea finală din sezonul 2 cu multiple dimensiuni. Deși Martha a fost ucisă de Adam, una dintre ultimele secvențe ale episodului final arată o versiune alternativă a sosirii ei și îi spune lui Jonas: „Nu sunt cine crezi că sunt” și când a fost întrebat la ce oră este, ea spune: „Întrebarea nu este de la ce oră, ci din ce lume”, înainte de a-l duce … undeva.

Acum că știm că vorbim despre realități alternative, trebuie să știm 1) Unde a plecat Jonas și 2) Cum se încadrează aceste alte dimensiuni în povestea generală a seriei. Existența lor ar putea să stabilească diferitele cicluri pe traseu? Oricare ar fi cazul, cu siguranță vor fi importante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult