Spotify pe Android permite acum autentificare rapidă cu un cont Google

26.10.2020
Spotify pe Android permite acum autentificare rapidă cu un cont Google

Utilizatorii de Android au acum la dispoziție o metodă mai simplă pentru autentificare pe serviciul de streaming Spotify. Există acum posibilitatea de a folosi direct contul Google pentru a-ți accesa contul. Cea mai bună parte este însă faptul că dacă ai deja contul înscris cu o adresă de Gmail, vei putea să folosești autentificarea prin Google automat, fără să fie necesară asocierea separată între cele două conturi. Desigur, poți folosi în continuare metoda de log-in tradițional.

Spotify are acum integrare cu adresele de e-mail Google

Există însă o mică limitare care ar putea să îi inducă în eroare pe unii dintre utilizatori. De exemplu, dacă ai contul de Spotify pe o altă adresă de e-mail, dar folosești butonul de „Continue with Google”, va fi creat un nou cont de Spotify pe adresa de Gmail care este folosită drept cont principal pe Android. Astfel, va trebui să ai și contul Google și contul de Spotify atașate de același e-mail pentru a putea folosi această funcție.

Se pare însă că posibilitatea de autentificare prin intermediul Google este disponibilă doar pe Android. Pe aplicația de pe alte platforme, chiar dacă ai contul înregistrat pe o adresă de Gmail, tot va trebui să te autentifici cu adresa și parolă. Probabil că această funcționalitate va fi adăugată în curând după actualizări ale aplicațiilor. În varianta web a serviciului, de exemplu, există posibilitatea de a continua cu Google.

De altfel, Spotify permite pe dispozitivele iOS posibilitatea de a înscrie conturi folosind un Apple ID, întrucât de anul trecut Apple a obligat producătorii de aplicații să implementeze această funcționalitate. Era de așteptat ca o funcție similară să fie implementată și pentru utilizatorii Spotify de pe Android, pentru autentificare mai rapidă.

Spotify mai oferă și posibilitatea de autentificare prin intermediul Facebook, care era în trecut singura metodă alternativă de autentificare pe lângă o adresă de e-mail și o parolă.

sursa: Spotify, foto

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult