Tidal introduce conturi „Free” și modificări pentru abonamentele deja existente

18.11.2021
Tidal introduce conturi „Free” și modificări pentru abonamentele deja existente

Tidal, serviciul de streaming de muzică cunoscut în special pentru faptul că oferă conținut la o calitate foarte înaltă, a anunțat câteva schimbări la nivelul abonamentelor, pentru început în SUA. Astfel, pentru prima dată, Tidal oferă și posibilitatea de a asculta muzică din portofoliul său complet gratuit, în timp ce variantele plătite primesc câteva modificări la nivelul capabilităților oferite către utilizatori. Astfel, Tidal ar trebui să concureze mai bine în piață cu Spotify, care oferă la rândul său posibilitatea tuturor de a-i folosi serviciile pe gratis.

Tidal Free va concura în piață cu Spotify Free

La fel ca în cazul Spotify, utilizatorii care își vor înscrie un cont de Tidal, vor avea experiența de audiție întreruptă de reclame, însă vor avea acces la întreaga selecție de muzică și liste de redare disponibile, fără alte limitări. De asemenea, calitatea audio a stream-urilor va fi limitată la 160 kbps, o calitate totuși decentă pentru un serviciu gratuit.

Abonamentele vor fi de asemenea modificate. De exemplu, varianta standard, de 10 dolari, va primi acces la redare la calitate de 1.411 kbps „lossless”. De asemenea, utilizatorii care sunt pe acest plan vor putea să descarce muzica pentru ascultare offline și pot folosi Tidal Connect pentru redare pe dispozitive compatibile direct, fără a fi necesară conectarea smartphone-ului la Bluetooth sau Wi-Fi. Secțiunea Insights va oferi însă informații despre obiceiurile tale de redare, ceva ce nu ai în varianta „free”.

Tidal HiFi, însă, abonamentul de 20 de dolari, primește însă un upgrade la redare a sunetului în surround prin intermediul Dolby Atmos și Sony 360 Audio. De asemenea, vei putea vedea în Insights și mai multe informații, inclusiv modul în care banii pe care îi plătești pentru abonament se duc către artiștii tăi preferați.

Un alt avantaj pentru abonamentul HiFi este „Master Quality Authenticated”, o selecție de melodii exclusive, care oferă cea mai bună calitate de redare. Acestea sunt însă dedicate pentru audiofili care au și sistemele audio necesare pentru a beneficia de pe urma calității înalte a înregistrării.

Tidal nu a anunțat încă în mod oficial că aceste modificări vor fi aplicate și în afara SUA.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult