Un studio de film va „învia” un actor celebru din anii ’50 pentru un film nou

07.11.2019
Un studio de film va „învia” un actor celebru din anii '50 pentru un film nou

Ultimii câţiva ani au adus câteva premiere în domeniul tehnologiei cinematografice, oferind pentru prima dată ocazia de a reconstrui complet actori reali şi de a-i plasa cu diferite niveluri de succes în filme. Rogue One: A Star Wars Story a avut-o pe Carrie Fisher tânără în rolul Prinţesei Leia şi Solo: A Star Wars Story l-a „înviat” pe pe Peter Cushing în rolul lui Grand Moff Tarkin, în timp ce noul Gemini Man l-a întinerit pe Will Smith cu 30 de ani într-un dublu rol imposibil de realizat cu câţiva ani în urmă. Se pare că un studio de producţie doreşte să ducă această tehnologie la următorul nivel, acaparând drepturile pentru imaginea lui James Dean, un tânăr actor care a decedat în anii `50 într-un accident de maşină.

James Dean avea doar 24 de ani, iar cariera sa de actor este amintită în special pentru rolul său în filmul Rebel Without a Cause. Acesta avea doar trei filme la activ în momentul decesului şi mai multe roluri în diverse show-uri de televiziune. Astfel, noul film numit „Finding Jack”, produs de către Magic City Films, ar fi al patrulea film al lui Dean. Drepturile asupra imaginii lui James Dean au fost cumpărate de la familia acestuia. Efectele speciale vor fi realizate de către studioul canadian Imagine Engine, care va colabora cu studioul sud african MOI Worldwide.

Filmul Finding Jack este plasat în războiul din Vietnam, iar Dean va juca un rol secundar, nu cel principal. Acesta va fi recreat folosind fotografiile şi filmele în care a apărut pe parcursul carierei sale, iar pe platoul de filmare, mişcările sale şi vocea vor fi realizate de un alt actor, peste care vor fi aplicate efectele speciale. Scopul acestor efecte este să nu pară că înfăţişarea lui Dean este generată de un computer. Rămâne de văzut cât de mult succes va avea această tehnologie, eforturile de până acum fiind aproape perfecte, însă foarte ciudate în anumite situaţii (precum în Solo).

Motivele pentru care Magic City Films l-au ales pe James Dean pentru acest rol sunt multiple. În primul rând, regizorul Anton Ernst spune că nu a găsit niciun actor potrivit pentru acest rol, iar Dean se potrivea foarte bine. În al doilea rând, această tehnologie ar putea fi folosită în viitor pentru a readuce pe marele ecran şi alţi actori care nu mai sunt în viaţă. Magic City Films lucrează deja cu CMG Worldwide, companie care reprezintă multe vedete, pentru cumpărarea de dreptiri pentru a putea folosi şi înfăţişarea altor actori celebri.

Finding Jack începe producţia peste două săptămâni şi este aşteptat pentru lansare pe 11 noiembrie 2019, de sărbătoarea de Ziua Veteranilor din SUA, în 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video