Vânzările unei melodii vechi de 43 de ani, triplate de un clip viral publicat pe TikTok

02.10.2020
Vânzările unei melodii vechi de 43 de ani, triplate de un clip viral publicat pe TikTok
Foto: Captură din video

Vânzările melodiei „Dreams” a formației Fleetwood Mac s-au triplat după ce un bărbat din statul american Idaho a publicat pe TikTok un clip video care s-a viralizat.

În înregistrare, Nathan Apodaca – @420doggface208 pe rețeaua de socializare – merge pe un skateboard în timp ce bea suc de zmeură și mimează versurile melodiei celebrei trupe rock.

Înainte de momentul viral, melodia „Dreams”, lansată în 1977, era ascultată de 49.000 de ori pe zi pe serviciile de streaming, potrivit Rolling Stone. După aceea, numărul a ajuns la 105.000 pe zi. Mai mult, vânzările piesei aproape s-au triplat.

Pe Spotify, numărul ascultătorilor a crescut cu 127%. Pe Shazam, numărul căutărilor piesei a crescut cu 1.137%.

Citește și: Aplicații abuzive promovate pe TikTok și Instagram, instalate pe 2.4 milioane de telefoane cu Android și iOS

Apodaca, care locuiește în Idaho Falls, este tatăl a doi copii și lucrează la un depozit de cartofi. Înregistrarea lui a ajuns și la membrii celebrei formații. „Iubim asta!”, au transmis ei pe contul oficial de Twitter.

Bărbatul a primit donații în valoare de 10.000 de dolari după ce clipul video a devenit viral. Apodaca a spus că 5.000 de dolari îi va oferi mamei sale, iar de restul își va cumpăra o mașină sau va strânge pentru o casă. În acest moment bărbatul locuiește într-o ruloră. Nathan a devenit și o celebritate pe TikTok peste noapte: are peste 1,3 milioane de fani pe rețeaua de socializare. El s-a folosit de faimă pentru a transmite un mesaj: „Suntem toți unul. Nu există așa ceva precum rasă sau umanitate, suntem toți unul. Toată lumea trebuie să înceteze ura.”

Piesa „Dreams” a mai urcat o dată în topuri în 2018, după un alt moment viral, pe care îl puteți vedea în clipul video de mai jos.

Sursa: Los Angeles Times
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult