10 routere pe care să le cumperi de pe eMag ca să ai cea mai mare viteză în casă

22.05.2020
10 routere pe care să le cumperi de pe eMag ca să ai cea mai mare viteză în casă

Deși serviciile de internet mobil nu mai reprezintă un lux de care să ne bucurăm cu moderație în ce privește folosirea traficului de date, rețelele wireless continuă să fie o necesitate acasă și la birou.

Care este prețul corect pentru routere wireless de care am eu nevoie, este întrebarea pe care mulți cumpărători o ridică măcar în treacăt atunci când inspectează oferele magazinelor online. O parte dintre ei ajung să cumpere cel mai ieftin router Wi-Fi care le inspiră încredere, alții speră să evite posibile probleme alegând cel mai scump model pe care și-l pot permite la momentul respectiv, iar o mică parte dintre cumpărători își asumă provocarea de a se documenta temeinic înainte de da click pe butonul „Comandă”.

Extrem de variată, secțiunea pentru echipamente de rețea poate fi de-a dreptul intimidantă pentru cumpărătorii neinițiați. Cu atât mai presantă devine problema dacă trebuie să înlocuiești un dispozitiv care ți-a făcut probleme în trecut, oferta de routere wireless pornind de la prețuri aproape derizorii și până la sume în care poți comanda un laptop cu performanțe decente.

Iată 10 routere pe care să le cumperi de pe eMag ca să ai cea mai mare viteză în casă, la un preț decent:

Optimizat pentru jocuri online, Asus RT-AC85P (729 Lei) ar pute fi o bună alegere pentru complementarea unui PC cu performanțe de top, sau un smartphone de ultimă generație. Echipamentul cu design optimizat pentru folosirea eficientă a spațiului disponibil pentru instalare pune la dispoziție patru porturi Gigabit LAN, conector USB 3.0 pentru partajarea de fișiere de pe un dispozitiv de stocare extern și trei antene performante pentru gestionarea conexiunii wireless. Printre atuurile oferite se număr tehnologia MU-NIMO pentru conectarea la viteza maximă suportată a fiecărui dispozitiv (până la 600 + 1733Mbps). De asemenea, tehnologia ASUS QoS asigura latimea de banda de intrare si iesire atat pe conexiuni de cablu, cat si pe cele wireless. Poți seta pentru fiecare dispozitiv diferite viteze de download si upload. De asemenea, poți acorda prioritate conexiunilor pentru jocuri online și streaming video.

Recomandat tot pentru jocuri, dar încadrat la un buget ceva mai accesibil, routerul Asus AC65P (440 Lei) este un model cu viteză de 1750 Mbps (450+1300) și conectare la viteze gigabit pe cele patru porturi LAN. Echipamentul dispune de trei antene wireless ajustabile + o antenă internă, port USB 3.1 pentru partajarea de fișiere in rețea și diverse optimizări care ajută sesiunile de jocuri online, atunci când sunt conectate mai multe dispozitive simultan.

Propus ca o soluție Wi-Fi pentru întreaga locuință, D-LINK AC1200 COVR-C1202 (799.99 Lei) este un pachet format din două dispozitive compacte (Router Wi-Fi + Acces Point).

Cele două se detectează automat și pot fi configurate pentru afișarea unei singure rețele wireless (una pentru banda de 5GHz și încă una pentru cea de 2.4GHz). Echipamentul este ideal pentru apartamente și case unde acoperirea unui singur echipament de rețea nu cuprinde și zonele periferice (ex. balcon, baie, camera aflată în plan îndepărtat). Vitezele de transfer promise sunt de până la 1200Mbps în modul Wi-Fi AC de 5GHz. Dezavantajul este  că ai numai două porturi Gigabit (câte unul pe fiecare dispozitiv din pereche).

ASUS ROG Rapture AX1100 (2522Lei) este un router conceput special pentru gaming. Echipamentul tri-band AX1100 oferă 4 porturi LAN gigabit şi dispune de 8 antene pentru comunicație wireless. Echipamentul compatibil cu specificațiile Wi-Fi AX poate atinge viteze de 1148 + 4804 Mbps și dispune de tehnologie Beamforming, utilă pentru îmbunătățirea conexiunii în zonele unde puterea semnalului este redusă. Managementul reţelei de jocuri este simplificat prin panoul ROG Gaming Center.

Tot la categoria routere wireless pentru gaming, TP-Link Archer AX6000 (1500Lei) este o soluție elegantă și performantă. Echipamentul compatibil 802.11ax (cunoscut si ca Wi-Fi 6) poate atinge viteze de 1148 + 4804 Mbps, însă principalul său avantaj este latența foarte mică a conexiunii (esențială pentru jocuri online) și puterea sa de procesare care îi permite să gestioneze un număr impresionant de dispozitive conectate simultan. De până la patru ori mai rapid decât alte routere Wi-Fi AC obișnuite, Archer AX6000 vine cu antivirus încorporat, setări pentru control parental care te ajută să restricționezi timpul petrecut online de anumiți membri ai familiei.

Recomandat mai ales prin prețul său accesibil, routerul wireless Tenda AC6 AC1200 dual-band (350Lei) poate fi o alegere inspirată pentru o rețea Wi-Fi nepretențioasă, dar cu viteză și acoperire decentă.

Echipamentul dispune de patru antene și tehnologie beamforming+ pentru acoperire extinsă. Viteza maximă poate atinge 1167 Mbps. Însă cei care dețin conexiuni la internet de tip gigabit ar putea să nu aprecieze cele trei porturi LAN cu viteză limitată la 100Mbps. Capabil să funcționeze și în sistem Mesh, echipamentul este recomandat mai degrabă pentru amenajarea cu costuri reduse a unei rețele wireless, dar care să ofere totuși conectare în modul AC.

Oferit la un preț cu adevărat entry-level, Tenda AC10U (168 Lei) este un router Gigabit compatibil AC1200, la care poți apela cu încredere pentru amenajarea unei rețele Wi-Fi pentru apartament, la care să te conectezi cu telefonul mobil sau tableta. Prevăzut cu 4 antene, echipamentul oferă viteze de 300 + 867Mbps în modul wireless și 1000Mbps dată de conectezi la unul dintre cele trei porturi Ethernet LAN. Chiar dacă acoperirea oferită nu este chiar la nivelul unui model de top, conexiunea va fi cu siguranță rezonabilă și din camera alăturată.

AC1750 TP-Link Archer C7 (319 Lei) este o alegere foarte populară datorită raportului preț/performanță oferit. Router dual band, Archer C7 se prezintă într-o carcasă din plastic negru-lucios luând forma unui arc de cerc. Dispozitivul permite găzduirea a până la patru reţele Wi-Fi simultan în benzile de 2.4GHz şi 5GHz, două dintre acestea fiind adresate vizitatorilor şi izolate de reţeaua personală. Archer C7 poate găzdui şi până la patru PC-uri în reţea Gigabit LAN, comunicând la viteze reale de până la 900Mbits/sec, atinse local sau la download de fişiere din internet. Mulţumită conectorului USB 2.0 mai putem ataşa şi o imprimantă sau dispozitiv de stocare USB, acestea rămânând accesibile permanent în reţeaua locală sau chiar din internet, dacă facem ajustările necesare din meniul de configurare.

 

Tenda AC15 (435 Lei) face parte din oferta de routere ieftine pentru acasă, recomandat cu performanţe ridicate şi simplitate în utilizare.

Fără mari pretenții în privința aspectului exterior, AC15 oferă totuși câteva atuuri, cum ar fi aplicaţia Tenda pentru smartphone-uri, la care putem apela pentru a realiza configurarea chiar fără un computer la îndemână. Echipamentul promite o viteză de până la 1300 Mbps în banda de 5GHz si 600Mbps 802.11n in cea de 2.4 GHz. Totodată, prezența tehnologiei Beamforming+ ar trebui să sporească aria de acoperire si stabilitatea retelei WiFi.

D-Link DIR-882 (380Lei) este un router dual-band gigabit, echipat 4 porturi Ethernet Lan și capabil să atingă viteze de 2600Mbps în modul wireless (800 + 1733 Mbps la 2,4 GHz si 5 GHz). Recomandat de prețul său accesibil, echipamentul vine cu un design interesant și pachet echilibrat de dotări, cum ar fi procesor dual-core pentru conexiuni cu latențe reduse, port USB 3.0 pentru partajarea în rețea a unui dispozitiv de stocare, patru antene pentru optimizarea acoperirii Wi-Fi tehnologia MU-MIMO pentru contopirea benzilor Wi-Fi într-o singură conexiune wireless de mare viteză.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News