Huawei lansează primul echipament 5G comercial

Autor: Aurelian Mihai 28.02.2018
Huawei lansează primul echipament 5G comercial

Huawei 5G CPE este primul dispozitiv comercial pentru comunicaţii  5G, compatibil cu standardul global de telecomunicaţii 3GPP.

Huawei a dezvoltat pentru acest dispozitiv un chipset propriu, modelul Balong 5G01. Acesta este primul chipset comercial din lume care poate susţine standardul de telecomunicaţii 3GPP pentru tehnologia 5G, cu viteze teoretice downlink de până la 2.3Gbps. Noul dispozitiv suportă toate benzile de frecvenţă 5G, inclusiv sub-6GHz şi MMW, oferind astfel o soluţie completă 5G potrivită pentru multiple scenarii de utilizare.

Dispozitivul Huawei 5G CPE a fost conceput în două variante: prima acoperind gama de frecvenţ sub-6 GHz) ia a doua asigură domeniul de frecvenţe înalte (mmWave). Modelul Huawei 5G CPE cu frecvenţă scăzută este micuţ şi uşor, compatibil cu reţelele 4G şi 5G, şi poate să asigura o viteză de descărcare de până la 2Gbps, de 20 de ori mai mult decât viteza de descărcare prin intermediul unei fibre optice de 100 Mbps.

Huawei colaborează cu peste 30 de companii de telecomunicaţii, printre care Vodafone, Softbank, T-Mobile, BT, Telefonica, China Mobile şi China Telecom. Huawei a început testarea reţelelor 5G comerciale cu ajutorul a mai mulţi parteneri încă din 2017, finalizând testarea interoperabilă şi începând să ofere prima rundă de reţele 5G comerciale în 2018.

 

Tags: