Linksys a lansat WRT32X, primul router de gaming pentru console Xbox

08.05.2018
Linksys a lansat WRT32X, primul router de gaming pentru console Xbox

Linksys a prezentat la CES 2018 WRT32X, primul său model de router „de gaming”, dedicat în principal consolelor din gama Xbox One. Ei bine, acest model ajunge în sfârşit pe piaţă şi chiar dacă în continuare poartă „insigna” Designed for Xbox, acesta va putea îmbunătăţi experienţa tuturor dispozitivelor care rulează jocuri video. Momentan însă, utilizatorii de Xbox One, One S sau One X vor fi cei care se vor bucura de trafic prioritar pe reţeaua locală, pentru sesiuni de gaming stabile şi download-uri mai rapide.

WRT32X este la exterior un router normal pentru gama de preţ de aproximativ 250 de dolari. Acesta are un design angular „agresiv”, însă această caracteristică nu este regăsită numai pe modelele de routere „de gaming”. Implementarea tehnologiei software „Killer” este cea care poate prioritiza traficul de pe dispozitivele de gaming, aceasta detectând automat consola Xbox One de pe reţea şi punând traficul său deasupra celorlalte dispozitive.

În această vară, Linksys a promis că va lansa o actualizare software care va adăuga pe lista de dispozitive compatibile şi alte console, PC-uri compatibile cu standardul „Killer” şi smartphone-uri. Astfel, vitezele de transfer de pe reţelele de jocuri vor fi mai bune, iar timpul de răspuns poate fi redus cu până la 77%, conform site-ului oficial.

Router-ul beneficiază de un procesor dual-core la 1,8 GHz, de patru port-uri Ethernet Gigabit, un port USB 3.0 şi o mufă eSATA/USB2.0 pentru conectarea de dispozitive de stocare în reţea, cât şi de patru antene detaşabile şi ajustabile.

Routerul este deja disponibil pentru comandă în magazinele de specialitate din Statele Unite, urmând să fie disponibil probabil în toate magazinele partenere Linksys sau Belkin din toată lumea.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult