MSI anunță router-ul RadiX BE22000 Turbo, cu antene motorizate care urmăresc poziția dispozitivul

08.01.2023
MSI anunță router-ul RadiX BE22000 Turbo, cu antene motorizate care urmăresc poziția dispozitivul

Mulți utilizatori de internet se confruntă cu probleme de semnal Wi-Fi, în special atunci când se mută dintr-un loc al casei în altul. MSI crede însă că a găsit o soluție cu noul RadiX BE22000 Turbo, prin care să îmbunătățească semnalul de internet oferit de router, prin atașarea unor motoare de antenele sale radio, care pot urmări poziția dispozitivelor conectate, pentru a asigura o conexiune cât mai stabilă.

Antenele lui RadiX BE22000 Turbo de la MSI se mișcă după poziția utilizatorului

Router-ul RadiX BE22000 Turbo de la MSI este mai degrabă un concept momentan, decât un produs final. Asta pentru că este realizat pe baza unor tehnologii care încă nu au fost lansate oficial, precum Wi-Fi 7. În timp ce hardware-ul este capabil să susțină semnale Wi-Fi 7 și vitezele necesare pentru noua generație de conexiuni wireless, standardul pentru acestea nu a fost finalizat. Astfel, cel mai devreme vom vedea acest router de la MSI abia în 2024, dacă nu mai târziu.

Compania a prezentat acest produs la CES 2023 și spune că poate oferi viteze de transfer de până la patru ori mai mari decât modelele cu Wi-Fi 6. Nu este clar însă cum va oferi prioritate dispozitivelor pe care le va urmări, în condițiile în care într-o casă sunt de obicei mai multe dispozitive care folosesc conexiunea wireless simultan.

Până când va ajunge pe piață însă, RadiX BE22000 Turbo ar putea îmbunătăți și alte aspecte, precum motoarele care controlează poziția antenelor.

Totuși, acesta nu este primul model de router cu antene active. TP-Link a anunțat anterior un model Archer AXE200 Omni, care face ceva similar. Cât de eficient este un astfel de sistem față de un sistem mesh nu este însă tocmai clar. Totuși, având în vedere că odată cu noile tehnologii și creșterea frecvențelor pentru semnalul radio, routerele au devenit din ce în ce mai pretențioase cu semnalul, este posibil să vedem din ce în ce mai multe astfel de soluții pentru a asigura viteze de transfer optime și semnal stabil.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult