OnHub: router wireless realizat de Google

19.08.2015
OnHub: router wireless realizat de Google

Google a anunţat noul router OnHub, o soluţie proprietară realizată în parteneriat cu TP-Link, cu o interfaţă simplă şi cu funcţii avansate. Acesta nu este pregătit doar pentru a asigura legătura la internet a dispozitivelor disponibile în acest moment, ci şi pentru cele care încă nu au ajuns pe piaţă precum cele din clasa „Internet of Things”, care par să devină o prioritate pentru companie.

OnHub este un router wireless capabil de viteze de până la 1900 Mbps. Acesta integrează 19 antene dispuse în formă circulară pentru a asigura o acoperire mai bună în toate direcţiile, fiind destinat  conectării tuturor dispozitivelor din casă. Configurarea este realizată prin intermediul aplicaţiei OnHub, care oferă o interfaţă simplă şi intuitivă, cât şi asistenţă în momentul în care lucrurile nu funcţionează cum ar trebui.

Pe lângă conexiuni 802.11, noul OnHub de la Google oferă şi conexiuni 802.15.3 (Bluetooth Smart Ready) şi este compatibil cu Weave, noul protocol proprietar al companiei pentru dispozitive Internet of Things pe care rulează sistemul de operare Project Brillo.

Aplicaţia On oferă posibilitatea de a reprezenta vizual fiecare dispozitiv conectat la OnHub, cât şi control de la distanţă de oriunde. Routerul dispune de 4 GB memorie internă pentru stocarea actualizărilor software şi oferă un design cilindric plăcut, fiind uşor de pus pe un birou fără să iasă în evidenţă.

Lansarea OnHub pare să completeze gama de dispozitive cu Android, Chromebook, Chromecast, Android TV şi restul de dispozitive Google, fiind o soluţie universală pentru conectarea acestora la internet. Routerul este disponibil chiar acum pentru pre-comandă în Statele Unite la preţul de 199 de dolari, însă nu au fost oferite detalii despre lansarea sa în alte teritorii. OnHub urmează să fie livrat în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult