Orange a anunţat că reţeaua sa wireless Wi-Fi Zone este compatibilă cu Wi-Fi Passpoint

Orange a anunţat că reţeaua sa wireless Wi-Fi Zone este compatibilă cu Wi-Fi Passpoint

Orange România a început să-şi implementeze propria reţea wireless publică în 2011, compania intenţionând să ofere astfel o acoperire mai bună în zonele importante aglomerate şi să reducă totodată încărcarea reţelei de date 3G. După trei ani, compania a anunţat că Orange Wi-Fi Zone este una dintre primele reţele europene compatibile cu standardul Wi-Fi CERTIFIED Passpoint (Hotspot 2.0), simplificând astfel utilizarea acestui serviciu.

Până acum, reţeaua wireless Orange Wi-Fi Zone a folosit un sistem standard de conectare şi autentificare, utilizatorul fiind nevoit să selecteze manual punctul de acces wireless şi să introducă parola trimisă prin SMS. Începând de astăzi, clienţii Orange Romania vor putea beneficia şi de avantajele tehnologiei Wi-Fi Passpoint, trecerea de la reţeaua de date la orice punct de acces wireless din reţeaua Orange Wi-Fi Zone făcându-se în mod automat şi fără autentificări suplimentare.  

Ce este însă Wi-Fi Passpoint? Anunţat în februarie 2012 de către Wi-Fi Alliance şi adoptat o lună mai târziu de către GSM Association, standardul Wi-Fi Passpoint  înlocuieşte datele de autentificare tradiţionale cu un sistem care foloseşte certificatele de securitate şi identificatorii implementaţi în cartelele SIM. În acest mod, operatorul nu va fi obligat să întreţină sisteme de autentificare separate, iar utilizatorul va beneficia de o trecere rapidă şi transparentă de la reţeaua de date mobilă la cea wireless.

Standardul Wi-Fi CERTIFIED Passpoint (Hotspot 2.0) este important pentru operatorii de telefonie care văd în reţelele proprii wireless o soluţie pentru degrevarea mult mai costisitoarelor reţele de date 3G/4G, iar modul de autentificare micşorează costurile de implementare şi întreţinere a infrastructurii.

În acest moment, Wi-Fi Passpoint este compatibil cu telefoanele Apple iPhone 5, Apple iPhone 5C, Apple iPhone 5S, Samsung  Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 3 şi Samsung Galaxy S5. Telefoanele care nu sunt compatibile cu Wi-Fi CERTIFIED Passpoint, dar sunt compatibile cu protocolul EAP-SIM/AKA, au nevoie de o singură selectare manuală a reţelei wireless Orange WI-Fi Zone, după care se vor comporta şi ele similar.

Lista telefoanelor compatibile EAP-SIM/AKA

Pentru mai multe detalii despre noua opţiune şi pentru lista completă de telefoane compatibile cu Wi-Fi Passpoint sau EAP-SIM/AKA, utilizatorii interesaţi pot consulta pagina dedicată de pe site-ul Orange.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News