QNAP lansează TS-453BT3, un NAS dedicat profesioniştilor din domeniul editării video

17.10.2017
QNAP lansează TS-453BT3, un NAS dedicat profesioniştilor din domeniul editării video

Producătorul de soluţii de stocare în reţea QNAP lansează astăzi noul model TS-453BT3, dedicat profesioniştilor care editează materiale video 4K. Acesta este echipat cu patru sertare, stocare M.2 şi poate fi folosit chiar şi fără un monitor direct dintr-o telecomandă sau o aplicaţie pentru mobil, în timp ce display-ul OLED de pe carcasă oferă informaţii despre starea acestuia.

TS-453BT3 beneficiază de un procesor quad-core Intel Celeron J3455 la 1,5 GHz (boost la 2,3 GHz), 8 GB memorie RAM şi un card QM2 pre-instalat, care asigură caching pentru SSD-uri şi conectivitate Ethernet la 10 Gbps. Telecomanda RM-IR004 poate fi sincronizată cu aplicaţia QButton, asigurând operare rapidă pentru funcţii uzuale fără a fi necesară operarea directă cu mouse, tastatură şi monitor.

De asemenea, cele două port-uri Thunderbolt 3 asigură vitezele de transfer necesare editării de materiale 4K, iar pentru cei care dispun de computere fără mufe Ethernet pot primi prin intermediul Thunderbolt şi conectivitate la reţeaua locală sau internet direct din NAS. Cu viteze de transfer de până la 683 MB/s, TS-453BT3 ar trebui să fie de ajuns chiar şi pentru cei mai pretenţioşi utilizatori. Nu în ultimul rând, NAS-ul beneficiază de funcţionalitate „snapshot” la nivel de bloc, care permite backup-ul rapid şi restaurarea datelor în cazul unei urgenţe.

Momentan TS-453BT3 nu a fost listat pe site-urile magazinelor de specialitate din România, însă preţul oficial pentru Europa este de 949 de euro, fără TVA. Astfel, ne putem aştepta la un preţ de peste 5.000 lei în magazinele autohtone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult