Reţeaua virtuală Google ar putea fi compatibilă doar cu Nexus 6

06.03.2015
Reţeaua virtuală Google ar putea fi compatibilă doar cu Nexus 6

Google a confirmat săptămâna aceasta la Mobile World Congress 2015 că se pregăteşte să pornească servicii de telefonie mobilă ca operator virtual în Statele Unite. Sundar Pichai a confirmat că acestea vor fi disponibile în următoarele luni, iar AT&T şi Verizon au fost confirmaţi ca primii parteneri oficiali. Noi zvonuri sugerează însă că reţeaua virtuală Google nu va fi disponibilă oricui şi de pe orice dispozitiv, ceea ce ar putea marca acest proiect ca un simplu experiment, asemeni alor iniţiative ale companiei.

Wall Street Journal raportează o serie de informaţii neoficiale, care spun că Google ar putea lansa noua sa reţea de telefonie chiar la sfârşitul lunii martie. Termenul sugerat de Pichai părea să ofere ceva mai mult timp de răgaz, însă există un mic inconvenient pentru posibilii clienţi. Conform surselor citate de WSJ, noua reţea Google va fi compatibilă doar cu noul său flagship, Nexus 6. Aparent, nici telefoanele altor producători şi nici alte dispozitive Nexus nu vor putea să se conecteze la serviciile reţelei Google.

Aceleaşi surse susţin că este posibil ca reţelele T-Mobile şi Sprint să fie de asemenea implicate în proiect. Reţelele de telefonie ale lor, alături de reţelele lor de WiFi vor fi folosite pentru a oferi semnal cât mai puternic abonaţilor, oriunde s-ar afla. Google doreşte să folosească atât conexiunile la internet wireless, cât şi antenele radio pentru a asigura un serviciu continuu, indiferent dacă ai sau nu o legătură directă la antenele unui singur operator. Chiar şi Pichai a recunoscut că reţeaua Google doreşte să fie mai degrabă o demonstraţie a tehnologiei, care să încurajeze utilizarea acesteia la scară mai mare.

Veştile oficiale nu sunt însă foarte departe. Probabil că în următoarele luni Google va oferi detalii complete despre reţeaua sa virtuală, cât şi despre aria de acoperire, operatorii parteneri, costuri şi dispozitive compatibile. Momentan nu au fost dezvăluite planuri pentru răspândire a acestor servicii în Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult