Samsung a realizat un standard WiFi care atinge 4,6 Gbps

Samsung a realizat un standard WiFi care atinge 4,6 Gbps

Samsung a anunţat că a realizat un nou standard WiFi care este de cinci ori mai rapid decât cele de pe piaţă. Este vorba despre o nouă tehnologie proprietară pe care ar putea să o integreze în dispozitive începând cu anul viitor. Nu este clar încă dacă Sasmung va încerca să licenţieze această tehnologie şi către alţi producători sau dacă o va păstra doar pentru produsele proprii.

Aparent, noul standard WiFi al companiei coreene poate atinge uimitoarea viteză de 4,6 Gbps. Făcând un calcul rapid, aceasta poate asigura 575 de MB/s, ceea ce înseamnă că transferul de fişiere mari prin semnal fără fir poate în teorie deveni mai rapid decât cel prin fir la nivel local.

Se pare că această performanţă a fost atinsă graţie unei frecvenţe mult mai înalte a semnalului. Reţelele wireless din prezent folosesc semnal de 2,4 GHz şi 5 GHz, însă Samsung a apelat la 60 GHz pentru viteze mult mai mari. În teorie, ridicarea frecvenţei înseamnă şi o acoperire redusă a semnalului, însă compania susţine ca a dezvoltat şi noi modele de antene şi emiţătoare care să asigure conexiuni stabile la distanţă obişnuită pentru o reţea wireless.

Deşi nu există alte detalii despre această tehnologie Samsung, suntem foarte curioşi să o vedem în practică. Desigur, acest lucru înseamnă că cei care doresc să beneficieze de super viteza WiFi, vor fi nevoiţi să îşi upgradeze atât dispozitivele mobile, cât şi echipamentele de reţea, întrucât noul standard nu pare să fie compatibil cu tehnologia actuală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult