TP-Link lansează Deco P9 (3-Pack), un sistem Wi-Fi pentru în întreaga locuinţă care foloseşte şi tehnologia Powerline pentru acoperire extinsă

29.11.2019
TP-Link lansează Deco P9 (3-Pack), un sistem Wi-Fi pentru în întreaga locuinţă care foloseşte şi tehnologia Powerline pentru acoperire extinsă

Principala problemă la amenajarea unei reţele Wi-Fi cu mai multe puncte de acces este interconectarea acestora, amplasarea unui cablu de reţea întinsă pe zeci de metri şi etaje separate nefiind tocmai uşoară. Venind cu soluţia salvatoare, TP-Link pune la dispoziţie un sistem Wi-Fi pentru în întreaga locuinţă care foloseşte priza electrică în locul cablului de reţea dedicat.

TP-Link anunţă lansarea sistemului Whole Home Powerline Mesh Wi-Fi Deco P9 (3-Pack). Acesta îmbină conexiunea Wi-Fi cu tehnologia Powerline, pentru o instalare rapidă şi cu minime provocări în configurarea ulterioară.

Tehnologia Powerline utilizează circuitul electric existent al casei pentru a conecta unităţile Wi-Fi Deco, reducând impactul pe care îl pot avea pereţii groşi ai locuinţei sau alte obstacole aflate în calea semnalului wireless, scopul fiind obţinerea unor viteze de reţea mai mari decât este posibil în modul complet wireless, chiar şi folosind canale Wi-Fi dedicate pentru interconectarea punctelor de acces.

Tehnologia mesh TP-Link permite unităţilor Deco să lucreze împreună pentru a forma o reţea unică, detectată pe smartphone sau tabletă se cu acelaşi nume de utilizator şi parolă. Asta permite dispozitivului să aleagă automat la cea mai apropiată/rapidă unitate Deco, preferând cea mai rapidă conexiune Wi-Fi disponibilă în locaţia respectivă.

Deco P9 (3-Pack) promite o viteză de reţea de trei ori mai mare decât cea a routerelor din generaţia anterioară (802.11n), datorită tehnologiei wireless 802.11ac. În practică, vitezele reale obţinute vor depinde în mare parte de încărcarea reţelei şi distanţa faţă de punctul de acces wireless.

Fiecare dispozitiv Deco P9 este alimentat de un procesor Qualcomm, dispune de câte două porturi Ethernet Gigabit şi două antene interne dual-band. Sistemul este capabil să funcţioneze la o rată de transfer de până la 300 Mbps în banda de 2.4 GHz şi 867 Mbps în banda de 5 GHz. Vitezele de transfer Powerline, pot junge la 1Gbps, mai mult decât suficient pentru intermedierea conexiunii wireless fără penalizări de viteză.

Sistemul mesh Wi-Fi TP-Link Deco P9 Plus (3 pack) va fi disponibil in magazinele online incepand cu luna decembrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult