Instagram primește integrare pentru NFT-uri. Facebook, Messenger și WhatsApp urmează

10.05.2022
Instagram primește integrare pentru NFT-uri. Facebook, Messenger și WhatsApp urmează

Instagram va deveni una dintre primele platforme mainstream care va permite afișarea de NFT-uri pe profilul personal. Aceasta este o altă inițiativă a Meta pentru a pune bazele „metaversului” pe care l-a promis în toamna anului trecut, iar Facebook va urma în viitorul apropiat. Suportul pentru afișarea NFT-urilor va fi limitat momentan la fotografii „colecționabile”, urmând ca în viitor să poți să îți afișezi și proprietățile 3D sub formă de obiecte tridimensionale în story-uri sau în AR.

Rețelele de socializare ale Meta adoptă NFT-urile

Suportul pentru NFT-uri pe Instagram începe de săptămâna aceasta, o parte dintre utilizatori putând să își afișeze fotografiile cumpărate în acest format în colecția proprie de fotografii. Instagram nu devine astfel (încă) o piață de desfacere pentru acest tip de conținut.

Integrarea NFT-urilor va permite celor care privesc aceste creații să descopere și informații despre ele. De exemplu vor putea vedea ce număr din colecție este fiecare NFT, cât și detalii despre colecții, sau despre raritatea acestora, cât și rețeaua blockchain pe care NFT-ul este înregistrat. Cel mai probabil integrarea în Facebook va fi similară, putând afișa NFT-urile pe timeline-ul personal. Imaginile în format NFT vor avea un efect de „strălucire” aplicat în postare, pentru a fi diferențiate de fotografiile obișnuite.

După Instagram și Facebook, planul este ca acest tip de conținut să poată fi afișat inclusiv în aplicațiile dedicate pentru chat, precum Messenger și WhatsApp.

Subiectul NFT este unul controversat, însă. Anul trecut, acest tip de tranzacții pe blockchain a ajuns în mainstream, înregistrând o creștere rapidă. În doar câteva luni însă, interesul din jurul NFT-urilor a scăzut foarte mult. Criticile principale la adresa NFT-urilor este lipsa drepturilor de autor asupra conținutului, cât și consumul mare de energie necesar pentru a susține rețelele blockchain pe care acestea sunt înregistrate. Avantajele NFT-urilor sunt însă mai multe în special pentru creatorii lor, întrucât contractele inteligente de care sunt legate le pot aduce un procent din fiecare revânzare a originalului.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult