NFT-ul cu primul tweet, vândut pentru 3 milioane de dolari, nu mai valorează nici 10.000 de dolari

14.04.2022
NFT-ul cu primul tweet, vândut pentru 3 milioane de dolari, nu mai valorează nici 10.000 de dolari

NFT-urile au dominat discuțiile din jurul tehnologiei blockchain în 2021, dar se pare că interesul pentru această piață a scăzut rapid în 2022. După multiple fraude cu NFT-uri și sute de proiecte identice, care copiau 1:1 campaniile de promovare anterioare, cât și argumentul din jurul consumului de energie imens necesar pentru funcționarea rețelelor pe care se află NFT-urile, publicul pare că s-a mai „calmat” în legătură cu aceste bunuri digitale. Discuțiile din jurul NFT a dus la creșterea rapidă a valorii multor astfel de titluri de proprietare virtuale, dar acum, unii dintre cei care au investit în ele realizează că valoarea lor este mai degrabă legată de percepție decât de ceea ce reprezintă. Cel care a cumpărat primul tweet din istorie, încearcă să îl vândă, dar fără prea mare succes.

Cel care a cumpărat NFT-u lprimului tweet din istorie, a primit oferte de maximum 6.800 dolari

Sina Estavi, un antreprenor din domeniul criptomonedelor, a cumpărat anul trecut primul tweet, realizat de Jack Dorsey în 2006, în format. Suma plătită a fost echivalentă la momentul respectiv cu 2,9 milioane de dolari. Acesta a ținut NFT-ul tweet-ul timp de un an, dar acum l-a listat pe OpenSea, cea mai mare piață de NFT-uri de pe internet în acest moment. Acesta listat o licitație, care spera să se termine undeva peste 50 de milioane de dolar, sugerând că va dona 25 de milioane sau mai mult (50%)către Give Directly, o fundație caritabilă.

nft tweet

Spre surpriza lui, nimeni nu a oferit nici pe departe o sumă atât de mare. De fapt, nimeni nu a oferit pe acest tweet nici măcar cât a plătit el inițial în 2021. Au existat oferte de 5,92 dolari, adică 0,0019 ETH, iar cea mai mare la momentul redactării acestui articol era de 2,2 ETH, adică un preț echivalent cu 6.849 dolari americani.

Estavi a declarat pentru CoinDesk că licitația s-a încheiat și că a primit o ofertă bună, dar că își rezervă și dreptul să nu vândă acest NFT, dacă nu primește suma pe care și-o dorește. Acesta este un personaj controversat, fiind arestat în Iran anul trecut, tot pentru afaceri cu criptomonede.

sursa: CoinDesk

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult