Apple anunţă un nou Mac Pro pentru anul viitor. Upgradează modelul actual

05.04.2017
Apple anunţă un nou Mac Pro pentru anul viitor. Upgradează modelul actual

În timp ce diviziile de smartphone-uri şi laptop-uri o duc foarte bine, PC-urile desktop de la Apple par să nu fi primit atenţia cuvenită în ultimii câţiva ani. Utilizatorii de Mac Pro s-au plâns în legătură cu preţul şi hardware-ul pe care îl oferă cel mai recent model, lansat în urmă cu mai bine de trei ani, iar compania a venit cu o serie de anunţuri care încearcă să calmeze spiritele. Mac Pro-ul va fi regândit de la zero şi va reveni în 2018, însă până atunci, cei interesaţi vor putea cumpăra versiunea din prezent, cu hardware mai nou.

Anunţurile au fost făcute în cadrul unui eveniment restrâns, ţinut la sediul companiei, unde Phil Schiller, Craig Federighi şi John Ternus, figuri importante de la conducerea Apple, au prezentat viitorul seriei de computere Mac Pro. Se pare că designul din prezent va fi eliminat complet din generaţiile următoare, întrucât tipul de construcţie internă bazată pe dispunerea hardware-ului triunghiular a împiedicat posibilităţile de upgrade.

Apple va recurge la un design modular, unde utilizatorii vor putea adăuga componente după necesităţi. De asemenea, noul Mac Pro nu va mai fi bazat pe conceptul dual-GPU, întrucât acesta adaugă costuri mari de producţie şi nu foarte multe industrii au nevoie de acest gen de procesare grafică.

Deşi nu a fost anunţat nimic concret, Apple sugerează că vom primi noile Mac Pro-uri anul viitor, întrucât este necesar mai mult timp pentru dezvoltare. Între timp, cei care îşi doreau un nou Mac Pro mai puternic au acum două noi opţiuni în formatul vechi.

La preţul modelului original, de 3.000 de dolari, Apple oferă acum o configuraţie cu procesor Intel Xeon cu 6 nuclee şi două plăci video AMD FirePro D500, alături de 16 GB memorie RAM. Cei care au nevoie de mai mult pot opta pentru modelul Intel Xeon cu 8 nuclee şi două plăci video AMD FirePro D700, care costă 4.000 dolari. Ambele configuraţii pot fi comandate în variante personalizate, evident, contra-cost. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult