Apple brevetează un nou design iMac, care pune ecranul în spatele unui panou din sticlă curbată

Autor: Aurelian Mihai 27.01.2020
Apple brevetează un nou design iMac, care pune ecranul în spatele unui panou din sticlă curbată

Apreciate pentru designul foarte atrăgător, produsele Apple sunt de notorietate şi pentru reparaţiile costisitoare, aproape imposibil de realizat la costuri rezonabile în afara perioadei de garanţie. Din păcate situaţia nu pare că se va îmbunătăţi prea curând, un nou brevet Apple detaliind încă un design iMac cu accent pe latura estetică şi supleţea carcasei.

Potrivit schiţelor furnizate, viitoarele PC-uri Apple iMac vor folosi o carcasă de tip monolit, având ca element central o singură foaie de sticlă curbată la partea de jos. Designul care prevede integrarea tastaturii într-un singur corp de carcasă ar urma să permită totuşi ajustarea înclinaţiei ecranului, fixat cu ajutorul unei balama articulate.

Una dintre descrierile brevetului menţionează şi posibilitatea glisării tastaturii într-un slot dedicat, sugerând că designul ar putea fi pentru o staţie de andocare adresat posesorilor de portabile MacBook.

Departe de a garanta lansarea în viitorul apropiat a unui nou produs bazat pe acest design, brevetul înregistrat arată totuşi o direcţie pe care Apple ar putea să o urmeze în perioada următoare. Deocamdată, telefoanele pliabile încă fac parte dintr-o nişă de produse exclusiviste, adaptarea acestui design la sisteme laptop şi chiar PC-uri desktop apărând ca o posibilitate îndepărtată, cu multe obstacole de rezolvat la partea de hardware.

 

Tags: