Apple integrează un chipset A10 Fusion în noul său iMac Pro

Apple integrează un chipset A10 Fusion în noul său iMac Pro

Tranziţia computerelor Apple către arhitectura ARM nu a început încă, însă sistemul de operare macOS este deja compatibil cu astfel de procesoare. Având în vedere cât de puternic este procesorul de pe iPhone 8 şi iPhone X, ne-am aştepta ca această mişcare să vină în viitorul apropiat, în special pe computere de intrare în gamă precum Macbook-ul de 12”. Ce face Apple însă este să integreze un procesor mobil pe noul său computer de top, iMac Pro, unde va controla câteva funcţii speciale, pe care le împrumută de la iPhone-uri.

Conform dezvoltatorilor care au acces la versiuni timpurii ale noului macOS, noul iMac Pro va integra o platformă nouă numită „Bridge 2,1”. Aceasta continuă tradiţia a două platforme care funcţionează în tandem, începută anul trecut pe noile MacBook Pro cu touchbar. Spre diferenţă de laptop-uri, platforma Bridge de pe iMac Pro nu va fi folosită pentru un display secundar, ci pentru controlul unor funcţii mai avansate precum asistentul virtual Siri şi sistemul de securitate.

Bridge 2 va beneficia de un procesor Apple A10 Fusion, acelaşi pe care l-am regăsit anul trecut pe iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, care va beneficia de propriul modul de 512 MB memorie RAM. Platforma Bridge va comunica astfel cu procesoarele Intel Xeon şi va asigura faptul că activitatea Siri şi alte funcţii de securitate din macOS nu vor influenţa performanţa în aplicaţiile de productivitate pentru care a fost construit.

iMac Pro este primul model all-in-one de la Apple care poate fi configurat cu procesor cu până la 18 nuclee, vine în culoare neagră şi este echipat cu un GPU Radeon Vega, cu funcţii dedicate pentru realitate virtuală. Preţul unui astfel de computer va începe de la 4.999 dolari, însă poate să ajungă chiar şi la 17.000 de dolari folosind configuratorul de pe site-ul oficial. iMac Pro se lansează în luna decembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult