Apple testează deja 9 modele Mac cu procesoare M2. Lansarea va avea loc în curând

15.04.2022
Apple testează deja 9 modele Mac cu procesoare M2. Lansarea va avea loc în curând

Așteptarea pentru noile modele de computere echipate cu procesoarele M2 de la Apple ar putea fi mai scurtă decât ne așteptam. Chiar dacă recent am primit un nou model echipat cu procesoare M1, Mac Studio, se pare că Apple deja testează procesoarele M2 pe multiple versiuni de hardware, de la cele mai modeste, la cele mai puternice. Confom Bloomberg, sunt deja nouă modele diferite de computere cu procesoare Apple Silicon M2 în teste. O lansare în toamnă pare iminentă.

Toată gama MacBook va trece la procesoare Apple M2

Conform Mark Gurman de la Bloomberg, care își bazează articolul pe date obținute de la dezvoltatori software, care au detectat hardware-ul nou fiind folosit alături de aplicațiile lor, Apple plănuiește lansarea procesoarelor M2 pe întreaga gamă de produse pe care le vinde. Procesorul M1 original a debutat în toamna anului 2020 și încă este folosit pe majoritatea computerelor companiei. În 2022, acesta ar putea fi înlocuit cu M2, începând cu cel mai ieftin computer portabil Apple: MacBook Air.

Se zvonește de mai multă vreme că MacBook Air va primi un design nou odată cu trecerea la M2, iar această tranziție ar putea avea loc în doar câteva luni. Se pare că Apple va păstra în ofertă un model „entry” pentru seria Pro, tot cu M2. Acesta va înlocui MacBook Pro 13” din prezent. Pe lângă acestea, Apple testează alte patru noi modele MacBook Pro, cu modele M2 Pro și M2 Max, două modele Mac Mini (cu M1 Pro și cu M2 Pro) și un Mac Pro desktop. Acesta din urmă ar folosi un „urmaș” al cipului m1 Ultra, care se regăsește momentan doar pe Mac Studio.

Noile procesoare vor fi echipate cu mai multe nuclee

Conform informațiilor noi, procesorul Apple M2 va fi „upgradat” nu doar din punct de vedere al eficienței, frecvenței și numărului mai mare de instrucțiuni pe care le poate calcula la un ciclu, dar și din punct de vedere al numărului de nuclee. Modelul standard va folosi 10 nuclee pentru CPU, cu două în plus față de M1 „standard”. M2 Max va avea și mai multe nuclee pentru CPU, dar și pentru GPU, față de generația curentă: 12 + 38 nuclee. Avem astfel 2 nuclee în plus la CPU față de M1 Max și șase nuclee pentru GPU.

Singurele modele absente de pe lista celor testate cu M2 par să fie iMac, care a fost lansat anul trecut cu M1, cât și noul Mac Studio. Având în vedere cât de recent este acest model însă, probabil că Apple va mai aștepta până când va îi oferi un upgrade de configurație.

Gurman spune că se așteaptă ca măcar două dintre aceste modele să debuteze în această vară. Având în vedere că a fost confirmată conferința WWDC pentru 6 iunie, ne putem aștepta măcar la un anunț al noilor procesoare la eveniment, dacă nu chiar la un anunț complet al computerelor care le vor integra.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult