Marea migrație din China: Samsung Display pregătește relocarea business-ului de ecrane pentru PC în Vietnam

19.06.2020
Marea migrație din China: Samsung Display pregătește relocarea business-ului de ecrane pentru PC în Vietnam

Probabil, nu doar din cauza pandemiei COVID-19, producătorul de ecrane Samsung Display depune eforturi susținute pentru relocarea producției de ecrane în afara Chinei, principalele destinații vizate fiind în India și Vietnam.

După ce recent am aflat că Samsung va deschide o nouă fabrică de ecrane în India specializată pe tehnologia OLED, acum aflăm că și business-ul cu ecrane de înaltă performanță destinate monitoarelor pentru sisteme PC va fi relocat la un alt complex industriaș – Samsung Electronics HCMC CE Complex din Vietnam.

Însă nu doar activitatea din China va avea de suferit, Samsung pregătind și închiderea unei fabrici din țara natală Coreea de Sud, până la finalul acestui an.
Motivul real ar putea fi o nevoie tot mai stringentă de reducere a costurilor, foarte presantă în actualul context economic global.

Și cum China devine o tot mai neatractivă pentru activitatea de producție, parte din cauza sancțiunilor economice forțate de Statele Unite, dar și din cauza creșterii costurilor cu forța de muncă, multinaționalele lumii caută deja noi regiuni cu tarife minime de manoperă și facilități fiscale generoase.

ecrane samsung

Ecrane Samsung, fără made-in-china

Revenind la Samsung, divizia de ecrane pentru monitoare PC acoperă mai mult de 40 de modele diferite, toate urmând să fie relocate la fabricile din Vietnam. În schimb, în afară de locurile de muncă nou create, piața locală va beneficia de prețuri mai mici decât în alte regiuni ale lumii la achiziționarea de produse care includ ecrane furnizate de Samsung, taxele uzuale pe importuri fiind excluse.

Pregătind tranziția, Samsung a trimis în ultimele luni sute de ingineri pentru inspectarea spațiilor unde vor fi construite noile fabrici și asigurarea condițiilor necesare, cum ar fi aprovizionarea cu energie electrică și trasarea unei rețele de transport.

La fel ca alte regiuni ale lumii, Vietnam a impus măsuri stricte de carantină pentru a limita propagarea pandemiei COVID-19, restricțiile periclitând planurile Samsung pentru dezvoltarea facilităților de producție necesare în timp util. Însă odată inaugurată, noua fabrică Samsung Display din Vietnam va întări prezența companiei sud-coreene în regiunea Asisi de Sud-Est, reducând totodată dependența de bunele relații cu autoritățile de la Beijing.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult