DELL anunţă XPS 27, un all-in-one puternic pentru gaming, VR şi design

29.05.2017
DELL anunţă XPS 27, un all-in-one puternic pentru gaming, VR şi design

DELL a dezvăluit noul computer All-in-One XPS 27, orientat către cei care îşi doresc un computer arătos, capabil să ruleze inclusiv jocuri video moderne în condiţii optime. Acesta vine cu un design familiar pentru cei care au urmărit seria de computere AIO de la DELL, hardware puternic şi este livrat în două variante: pentru cei care vor doar un computer pentru birou, cât şi pentru cei care au nevoie de un touchscreen imens, pentru editare foto, design şi alte astfel de activităţi creative sau profesionale.

Noul XPS 27 vine echipat cu un display de 27” din gama UltraSharp (cel mai probabil produs de LG) cu rezoluţie UHD (3840 x 2160 pixeli). Acesta are la bază un procesor Intel Core i7-7700, în varianta desktop, care alături de un GPU AMD Radeon RX 570 cu 8 GB memorie GDDR5 ar trebui să ofere performanţă ridicată în majoritatea jocurilor de pe piaţă. Desigur, acest GPU nu este capabil să ţină framerate-uri ridicate în rezoluţia nativă a monitorului, însă ar trebui să fie de ajuns pentru Full HD.

Modelele DELL XPS 27 vor fi echipate cu 16 GB memorie RAM standard, care poate fi configurată până la 64 GB şi vor exista mai multe opţiuni de stocare. Computerul integrează un port M.2 şi două port-uri SATA 3, însă DELL recomandă două configuraţii din fabrică, acestea putând fi schimbate de către utilizator cu uşurinţă, accesul fiind asigurat de un panou pe partea din spate. Modelul standard de XPS 27 va fi configurat cu un HDD de 2 TB şi un drive Intel Optane de 32 GB pe M.2, în timp ce versiunea cu touchscreen va integra un SSD de 512 GB pe PCIe 3.0 x4.

Fiind un computer VR Ready, acesta beneficiază de un port HDMI out, pentru conectarea unui headset, însă acesta poate fi folosit alături de port-ul DisplayPort 1.2 pentru a adăuga încă două monitoare secundare. La capitolul audio vorbim despre un sistem cu 10 difuzoare, şase dintre acestea fiind orientate către utilizator, două în jos şi două în laterale, pentru a oferi un sunet mai bogat.

În cele din urmă, la capitolul conectivitate XPS 27 beneficiază de un port Ethernet Gigabit, cinci mufe USB 3.0 Type-A (una dintre ele copatibilă cu standardul PowerShare), două mufe Thunderbolt 3 (cu mufă USB Type-C), audio out, WiFi 802.11 ac şi Bluetooth 4.

În timp ce varianta standard a lui DELL XPS 27 beneficiază de un picior obişnuit, modelul cu touchscreen vine cu un stand articulat, care asigură utilizarea dintr-o poziţie mai confortabilă pentru activităţi de design.

Preţul modelului standard, cu stocare pe HDD porneşte de la 1.999 dolari americani, în timp ce varianta cu SSD, touchscreen şi picior articulat porneşte de la 2.649 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult