Dell prezintă OptiPlex 7070 Ultra, un nou PC modular complet ascuns în piciorul unui monitor de birou

23.08.2019
Dell prezintă OptiPlex 7070 Ultra, un nou PC modular complet ascuns în piciorul unui monitor de birou

Dacă acasă problema amplasării unui PC convenţional este mai puţin presantă, în companiile cu zeci sau sute de angajaţi lucrând în birouri open-space buna administrare a spaţiului de lucru poate fi problematică, numeroasele cabluri atârnate sub birouri creând senzaţia de haos. Dell propune rezolvarea acestei probleme cu OptiPlex 7070 Ultra, unul dintre cele mai compacte PC-uri All-in-One de până acum.

Conceptul de PC integrat la baza carcasei unui monitor pentru birou nu este ceva nou, producătorii adaptând cu destulă uşurinţă hardware-ul de laptop pentru a încăpea în pachetul unui monitor. Problema este că soluţia rezultată adesea este una de compromis, care limitează opţiunile de ajustare a ecranului şi măreşte spaţiul ocupat pe masa de birou. Cu foarte puţine excepţii, componentele de laptop selectate după criteriul unui cost mai redus aduc şi o penalizare serioasă la partea de performanţă. Aparent, Dell OptiPlex 7070 Ultra este una dintre acele excepţii, dispozitivul proiectat pentru a ocupa un volum de numai 0.5 litri într-o carcasă asemănătoare unei baterii externe având toate atuurile unui PC modern: SSD cu interfaţă M.2 şi loc pentru hard disk de 2.5 inch, port Gigabit LAN şi adaptor Wi-Fi opţional, conectori USB-C, USB-A şi Thunderbolt, ieşire audio şi DisplayPort pentru ataşarea unui al doilea monitor.

Configuraţia cu două ecrane poate fi instalată cu ajutorul unui picior de susţinere disponibil ca accesoriu opţional, mutând PC-ul OptiPlex 7070 Ultra pe spatele unuia dintre monitoare.

Performanţa este dată de o platformă Intel din generaţia Whiskey Lake-U, cu procesor quad-core pe 14nm, capabil să atingă o frecvenţă de până la 4.8GHz în modul boost. Memoria RAM asigurată cu două sloturi SODIMM DDR4 poate fi extinsă până la o capacitate de 64GB.

Din păcate, aspectul minimalist cu un singur cablu vizibil merge doar până sub masa de birou, unde vom găsi un Power Brick în stilul celor pentru laptop.

În timp ce Dell oferă piciorul de susţinere adaptat pentru găzduirea PC-ului OptiPlex 7070 Ultra împreună cu monitoare de 24” şi 27”, cele două nu fac o pereche de nedespărţit, computerul cu un design modular putând fi ataşat de spatele oricărui monitor la alegere.

Preţul unui PC OptiPlex 7070 Ultra porneşte de la 749 dolari, în pachet entry-level fără monitor inclus.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult