iMac Pro este primul All-in-One Apple pentru profesionişti. Preţul porneşte de la 5.000 de dolari

06.06.2017

Profesioniştii din mediul creative care se bazează pe software şi hardware Apple au fost neglijaţi în ultimii câţiva ani, singurul system al companiei dedicate lor fiind lăsat fără prea multe upgrade-uri în ultimii câţiva ani. În aşteptarea noului Mac Pro, care a fost promis pentru anul 2018, aceştia pot opta să investească într-un iMac Pro, primul dispozitiv Apple din categoria All-in-One pentru profesionişti, care vine cu hardware foarte puternic şi un preţ pe măsură. De asemenea, acesta este primul iMac negru (space grey) al companiei.

Noul iMac Pro pare să fie o evoluţie a modelului iMac 5K, fiind construit în jurul unui display 5K (rezoluţie 5120 x 2880 pixeli), cu gamut de culoare extins (P3) şi luminozitate de 500 nits. Acesta poate fi echipat cu procesoare Inte Xeon cu 8, 10 sau 18 nuclee, vine standard cu 32 GB memorie RAM DDR4 ECC la 2666 MHz (configurabil cu până la 128 GB), SSD de 1 TB cu viteză de 3 GB/s (cu opţiuni de 2 sau 4 TB) şi un cip grafic AMD Radeon Pro Vega 56 cu 8 GB memorie HBM 2. Acesta din urmă poate fi înlocuit la cerere cu un Radeon Pro Vega 64 cu 16 GB memorie. Acesta este primul sistem pre-configurat care vine cu noile cipuri grafice pe arhitectură Vega de la AMD anunţat până în present.

La capitolul conectivitate avem de a face cu trei mufei USB 3.0 Type-A, trei mufe Thunderbolt 3 pe mufă USB Type-C, un port Ethernet de 10 Gbps, un jack audio şi un cititor de card-uri SDXC cu suport pentru SD-uri pe format UHS-II. În pachetul noului iMac Pro sunt integrate şi perifericele obişnuite Apple, o tastatură şi un mouse Apple, ambele de culoare neagră. Tastatura Magic Keyboard care se livrează alături de iMac Pro este prima din această familie care integrează şi un numpad.

Desigur, toate acestea costă. Modeul de bază cu procesor octa-core, 32 GB RAM, SSD de 1 TB şi GPU cu 8 GB memorie va porni de la preţul de 4.999 dolari, cei care îşi doresc mai multă performanţă fiind nevoiţi să mai scoată câteva mii de dolari din buzunar pentru restul de opţiuni. Desigur, acest computer este dedicate doar celor care au nevoie de un computer ultra performant pentru editare video, grafică 3D, dezvoltare de aplicaţii şi jocuri, sau producţie muzicală, în special pentru utilizatorii care preferă modul de lucru şi aplicaţiile dedicate macOS. Pentru utilizare normală, compania oferă în continuare modelele iMac, iMac 4K şi iMac 5k, care pornesc de la 1.099 dolari, 1.299 dolari, respective 1.799 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult