În curând vom putea folosi telefoane Samsung Galaxy pe post de cameră web pentru PC

07.02.2024
În curând vom putea folosi telefoane Samsung Galaxy pe post de cameră web pentru PC

Samsung plănuiește lansarea unei noi funcții pentru telefoanele sale, una care va transforma smartphone-ul într-o cameră web pentru PC-urile ce rulează Windows.

Majoritatea oamenilor poartă în buzunar un telefon cu o cameră mult mai bună decât cea oferită de propriul laptop. De aceea, producătorii de smartphone-uri creează funcții care vor permite utilizatorilor să își folosească camera telefonului drept cameră web pentru conferințe. Acest lucru a fost deja oferit de Google sau Apple, iar Samsung pare că își va lansa propria versiune în curând.

O pagină de produs coreeană pentru Samsung Galaxy Book 4 Pro a dezvăluit noi detalii despre o funcție viitoare de la Samsung. Prin aceasta, compania intenționează să introducă o caracteristică care va permite utilizatorilor să-și conecteze telefonul Galaxy la un PC ce rulează Windows pentru a fi utilizat drept cameră web.

Utilizatorii de telefoane Samsung le vor putea folosi drept camere web

Samsung spune că telefoanele Galaxy care rulează One UI 6 sau o versiune mai nouă vor putea folosi această funcție. Acest lucru clarifică confuziile, deoarece Samsung a spus inițial că aplicația va necesita One UI 1.0. Cerința mai nouă are mult mai mult sens decât cea mai veche și încă acoperă o mulțime de telefoane Samsung Galaxy.

În plus, compania a spus că aceste telefoane se vor conecta cu Samsung Galaxy Book 4 folosind aplicația Microsoft Phone Link. Cu toate acestea, inițial nu era clar dacă alte computere Windows ar putea folosi un telefon Galaxy pentru camera lor web.

Pagina de produs coreeană oferă mai multe dovezi că alte modele Galaxy Book vor fi compatibile. Mai exact, datele spun că orice laptop Galaxy Book cu Windows 11 24H1 instalat poate folosi un telefon Galaxy pe post de cameră web. Această versiune de Windows nu este încă disponibilă, dar ne putem aștepta să fie lansată în prima jumătate a anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult