Un prototip al computerului Apple 1 a fost vândut cu 815.000 dolari la licitaţie

29.08.2016
Un prototip al computerului Apple 1 a fost vândut cu 815.000 dolari la licitaţie
Unul din prototipurile computerului Apple 1 s-a vândut, împreună cu câteva accesorii şi documente, cu 815.000 de dolari într-o licitaţie organizată în scopuri caritabile. 
 
Apple 1 a fost primul computer al companiei Apple şi unul dintre primele computere personale disponibile pe piaţă. Dispozitivul dispunea de o memorie RAM de 4 KB şi costa 666 dolari. În 1976 au fost construite aproximativ 200 de computere Apple 1, dintre care mai există în jur de 60. 

Prototipul a fost cumpărat de un cuplu american, Glenn şi Shannon Dellimore. A fost ales acest an pentru licitaţie deoarece în 2016 se împlinesc 40 de ani de la fondarea Apple. 

Pe lângă computer au fost vândute o interfaţă pentru casete, două casete – una conţine limbajul de programare BASIC şi alta jocuri Blackjack şi Star Trek – şi documentaţia.
 
Licitaţia a fost organizată de Charitybuzz, iar 10% dintre fonduri au fost donate către Leukemia and Lymphoma Society. 
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult