Vensmile K8 ascunde un PC cu Windows 10 într-o tastatură flexibilă

14.10.2016
Vensmile K8 ascunde un PC cu Windows 10 într-o tastatură flexibilă

Piaţa de electronice din China este inundată de zeci de dispozitive similare în design care se diferenţiază doar prin brandul de pe carcasă sau de preţul mai mic sau mai mare. Din când în când, însă, apare câte un dispozitiv care reuşeşte să atragă atenţia tuturor, precum Vensmile K8, care arată ca o tastatură cauciucată, însă ascunde sub touchpad un întreg computer „de buzunar” care rulează sistemul de operare Windows 10.

Vensmile K8 inovează astfel doar la capitolul design prin ataşarea unei tastaturi flexibile de o unitate centrală de dimensiuni mici, în timp ce hardware-ul integrat este similar cu cel al altor dispozitive cu funcţii similare. Este vorba despre un sistem bazat pe chipset-ul Intel Atom X5 Z8300 la 1.83 GHz, 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare flash şi destule port-uri pentru a asigura utilizarea sa în majoritatea scenariilor obişnuite.

Unitatea centrală oferă pe laterale două port-uri USB (unul 2.0 şi unul 3.0), un jack audio, un locaş pentru carduri microSD şi un buton de power, iar în spate pot fi conectate două display-uri, unul pe HDMI şi unul pe VGA. Se pare că pentru conexiune la internet, Vensmile K8 este dependent de WiFi, fiind compatibil cu standardele 802.11 b, g şi n, iar pentru conectarea de periferice wireless este disponibil un modul Bluetooth 4.0.

Venzmile K8 este disponibil pentru pre-comandă de pe site-urile de specialitate din China, la un preţ de 199 dolari, cu transport gratuit. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult