VR Go, PC-ul „ghiozdan” de la ZOTAC a fost lansat

02.12.2016
VR Go, PC-ul „ghiozdan” de la ZOTAC a fost lansat

ZOTAC a anunţat de curând computerul VR Go, care poate fi purtat asemeni unui ghiozdan pentru a oferi libertate deplina utilizatorilor în aplicaţii VR. Spre diferenţă de majoritatea producătorilor care au anunţat astfel de dispozitive, ZOTAC deja oferă spre vânzare noul computer „portabil”. Stocurile disponibile au fost deja epuizate, însă cei care comandă acum vor primi unităţile VR Go imediat ce sunt disponibile.

Configuraţia computerului VR Go nu este deloc de lepădat, ZOTAC integrând un hardware capabil să ruleze orice joc sau aplicaţie în realitate virtuală fără probleme. Vorbim astfel despre un PC de gaming echipat cu un procesor Core i7 quad-core pe arhitectură Skylake (2,8 GHz), placă video NVIDIA GeForce GTX 1070, 16 GB memorie RAM şi un SSD pe interfaţă M.2 de 240 GB. În timp ce procesorul şi cipul grafic nu pot fi înlocuite, utilizatorii vor putea înlocui memoria RAM şi unitatea de stocare.

Preţul unui VR Go de la ZOTAC este de 1.999 dolari, ceva mai piperat decât dacă ai configura un sistem cu hardware echivalent. Desigur, preţul în plus asigură dimensiunile reduse şi sistemul de funcţionare pe două baterii independente care pot fi înlocuite în timpul funcţionării. Acestea pot oferi două ore de autonomie la o singură încărcare, fiind recomandată cumpărarea mai multor baterii de rezervă pentru sesiunile mai lungi de gaming în VR. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult