ADATA prezintă noile serii HD710 Pro şi HD650 de hard disk-uri externe

28.06.2017
ADATA prezintă noile serii HD710 Pro şi HD650 de hard disk-uri externe

ADATA Technology anunţă lansarea noii serii de hard disk-uri externe rezistente HD710 Pro, împreună cu un nou model din seria HD650. ADATA HD710 Pro îmbunătăţesc carcasa izolată de apă şi praf adăugând protecţie military-grade împotriva şocurilor mecanice.

Noile hard disk-uri HD710 Pro vor fi disponibile în 4 variante de culoare, cu o capacitate de până la 4TB. Modelul HD650 are un design în nuanţe de albastru deschis şi negru, de asemenea cu capacităţi de pînă la 4TB. Ambele modele dispun de conectivitate USB 3.1, oferind viteze mărite la transferurile de fişiere.

Îmbunătăţind designul seriei originale HD710, noul HD710 oferă protecţie la apă şi praf, sporind fiabilitatea pentru utilizarea în condiţii vitrege şi în aer liber. Această serie depăşeşte de fapt cerinţele standardului IEC IP68, produsele fiind complet izolate faţă de praf şi capabile să reziste la scufundări de până la 60 de minute, la o adâncime de 2 metri de apă. Ating şi depăşesc şi standardele MIL-STD 810G 516.6 fiind rezistente la şocurile şi impactul asociat cu căderi de la 1,5 metri. HD710 Pro sunt construite cu un triplu strat protector şi sunt echipate cu tehnologia cu senzor G-Shock care opreşte şi reporneşte activitatea drive-ului atunci când se detectează şocuri sau vibraţii ce ar putea afecta datele stocate. Hard disk-ul este echipat cu un capac ergonomic pentru portul USB oferind astfel o deschidere/închidere uşoară şi un canal de jur împrejur, pentru stocarea cablului USB. Variantele roşu, galben şi albastru au capacităţi de 1TB/2TB, iar varianta neagră urcă până la 3TB/4TB.

La fel ca modelul HD710 Pro, şi HD650 are o construcţie cu triplu strat pentru a proteja datele stocate şi este echipat cu aceeaşi tehnologie cu senzor G-Shock. Versiunea îmbunătăţită HD650 are o carcasă de culoare albastru deschis cu negru şi oferă utilizatorilor capacităţi de stocare de până la 4TB, dublu faţă de modelele anterioare ale acestei serii. Această capacitate a fost posibilă până acum doar pe un hard drive voluminos şi care necesita alimentare dedicată, astfel că HD650 reprezintă şi un pas important în a oferi utilizatorilor eficienţă, valoare adăugată şi spaţiu de stocare crescut compatibil cu dispozitivele USB 3.1.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult