Apple pregăteşte noi periferice din seria „Magic”

09.10.2015
Apple pregăteşte noi periferice din seria „Magic”

În ciuda faptului că Apple reîmprospătează majoritatea liniilor sale de produse odată sau chiar de două ori pe an, perifericele rămân practic neschimbate. Noi detalii dezvăluite de sursele noului Mac OS X El Capitan sugerează că sunt programate pentru lansare trei noi accesorii pentru computere. Este vorba despre un mouse, o tastatură şi un nou trackpad wireless care vor fi integrate în seria „Magic”.

Acestea poartă numele de Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 şi Magic Keyboard. Nu există momentan detalii concrete despre acestea, însă nu sunt aşteptate modificări majore ale formulei deja existente. Magic Mouse şi Magic Trackpad ar putea primi acumulatori integraţi, alături de noul sistem 3D touch şi vibraţii prin tehnologia Taptic Engine, folosită deja pentru trackpad-urile de pe seriile de laptop-uri Macbook şi Macbook Pro. Magic Keyboard în schimb ar putea folosi noile taste cu mecanismul proprietar Butterfly şi ar putea renunţa de asemenea la clasicele baterii AA.

Probabil că lansarea lor va fi acompaniată de reîmprospătarea seriei de computere iMac şi Macbook, care mai mult ca sigur că vor face foarte curând trecerea la procesoare Intel pe arhitectură Skylake. În general, Apple aduce noi computere în fiecare toamnă în luna octombrie sau noiembrie, deci un anunţ oficial ar putea veni în orice moment. Întrucât nu este vorba despre o modificare de design exterior, este posibil ca toate acestea să fie lansate fără un eveniment de presă dedicat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult