Doogee Smart Cube P1, videoproiector de buzunar inspirat de cubul Rubik (REVIEW)

19.04.2016
Doogee Smart Cube P1, videoproiector de buzunar inspirat de cubul Rubik (REVIEW)
Prezentare, Specificaţii

Doogee, un producător cunoscut în pieţele asiatice pentru oferta bine diversificată de telefoane cu Android, atrage atenţia cu un accesoriu mai puţin obişnuit. Inspirat de celebrul cub Rubik, Smart Cupe P1 este un videoproiector de buzunar cu tehnologie DLP, numai bun pentru prezentări rapide sau ca accesoriu pentru vacanţă, de folosit pentru vizionarea filmelor preferate sau a albumelor cu poze.

Dogee Smart Cube P1

Prezentare

Oferit într-o carcasă de forma unui cub cu latură de 6.2 cm, Dogee Smart Cube P1 este în fapt un mini PC complet funcţional bazat pe Android. Dispozitivul motorizat de un chipset AMLOGIC S805 dispune de procesor quad-core şi 1GB memore RAM, respectiv memorie internă pentru găzduirea aplicaţiilor instalate.

În loc de ecran, imaginea cu rezoluţie HD este redată pe orice suprafaţă liberă cu ajutorul unui mini-proiector bazat pe tehnologie DLP. Acesta foloseşte o sursă de lumină LED, suficient de puternică pentru obţinerea unei diagonale de afişare de aproximativ 30”, sau până la 50” dacă vizionăm într-o încăpere fără alte surse de lumină.

Dogee Smart Cube P1 – specificaţii:

  • Procesor: AMLOGIC S805 (CPU quad-core, Cortex A5)
  • Memorie: 1 GB RAM DDR3
  • Stocare: 8 GB
  • Proiector: DLP, 854×480 pixeli (cu scalare la rezoluţie 1280×720 pixeli), contrast 800:1
  • Sursă Lumină: LED, 70 lumeni
  • Audio: 1.2W
  • Conectivitate: WiFi N dual-band, Bluetooth
  • Conectori: 1x micro USB + 1x USB 2.0
  • Acumulator: 4800 mAh
  • Dimensiuni: 62x62x62 mm
  • Greutate: 290 grame
  • Accesorii incluse: adaptor AC, cablu USB

Sunetul este redat cu ajutorul unui difuzor încorporat, suficient de puternic pentru spaţiul unui dormitor sau birou de mici dimensiuni.

Gândit pentru a fi controlat de la distanţă şi reda conţinut video transmis în mod wireless, Smart Cube P1 poate funcţiona atât în reţeaua WiFi locală (2.4GHz sau 5GHz) dar şi în modul hotspot, conectat folosind aplicaţia pentru smartphone livrată de producător. Pe carcasă găsim însă şi un port USB de mărime normală, acesta servind la conectarea dispozitivelor de stocare externă sau pentru folosirea cu mouse şi tastatură. Cei care preferă acest mod de utilizare au la dispoziţie o interfaţă Android 4.4 redată în modul tabletă.

 

Părţi pozitive

Calitate bună a imaginii şi luminozitate acceptabilă
Poate funcţiona ca Media Player cu Android
Suporta streaming video wireless de pe telefonul mobil
Acumulator de capacitate generoasă

Părţi negative

Software-ul livrat mai are nevoie de unele retuşuri
Sistemul de răcire putea fi mai silenţios

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult