Google Project Glass ar putea primi o tastatură laser, însă deocamdată aceasta este doar un brevet

Google Project Glass ar putea primi o tastatură laser, însă deocamdată aceasta este doar un brevet

Project Glass, interesanţii ochelari pentru realitate augmentată pe care Google i-a prezentat în vara anului trecut, nu au ajuns încă nici măcar în posesia dezvoltatorilor care au participat la Google I/O şi au acceptt piperatul preţ de 1500 de dolari, în timp ce restul muritorilor de rând vor trebui să mai aştepte până în 2014, însă compania caută deja metode noi pentru îmbogăţirea funcţiilor oferite de aceştia.

Echipamentul Project Glass acceptă în acest moment doar comenzi vocale, însă, conform unui brevet Google, acesta ar putea fi îmbogăţit într-o bună zi şi cu o tastatură virtuală afişată cu ajutorul unui proiector laser.

Astfel de tastaturi există de ceva vreme în comerţ, deşi nu s-au bucurat de un succes prea mare din cauza preciziei scăzute şi a lipsei unui răspuns tactil, însă Google a îmbogăţit conceptul prin adăugarea unui suport pentru controlul cu ajutorul gesturilor. Amplasat pe braţul liber al ramei unui viitor model de Project Glass, proiectorul va fi sincronizat cu camera deja implementată, aceasta preluând interacţiunile cu tastatura afişată direct pe mâna utilizatorului, care primeşte astfel şi un răspuns tactil.

În afară de introducerea de caractere sau selectarea unor butoane, echipamentul este capabil să înregistreze şi mişcările făcute cu degetul, într-un mod aparent similar celui folosit de tastaturile software SwiftKey sau Swype pentru Android.  Sistemul este capabil să se reorienteze în funcţie de mişcările mâinilor sau să-şi ajusteze luminozitatea în funcţie de suprafaţa pe care va fi afişat.

Această tehnologie este deocamdată doar un brevet, însă este posibil ca aceasta să fie implementată într-una din generaţiile viitoare ale ochelarilor Project Glass.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News