HP Officejet Pro L7480 – partenerul multifuncţional de la birou

18.11.2008
HP Officejet Pro L7480 – partenerul multifuncţional de la birou
Construcţie şi dotări

Multifuncţionalele au devenit un accesoriu obligatoriu pentru un birou obişnuit şi au ajuns să se impună pe piaţă pur şi simplu datorită faptului că includ cel puţin trei dispozitive într-unul singur: imprimantă, copiator şi scanner. HP, unul din liderii de pe piaţa echipamentelor pentru birou, ne prezintă modelul Officejet Pro L7480, un multifuncţional color cu jet de cerneală din gama profesională, recomandat în mod special pentru mediul business. Conform producătorului, acest dispozitiv ar fi una dintre cele mai rapide soluţii color de pe piaţă şi oferă un cost per pagină cu până la 25% mai redus faţă de multifuncţionalele cu laser.

HP Officejet Pro L7480 - multifuncţional color pentru birou

Construcţie şi dotări

Dimensiunile îl recomandă pe Officejet Pro L7480 pentru utilizarea la birou, mai repede decât pentru o utilizare personală. Cu 525x402x282 mm şi o greutate de 13,5 kg, multifuncţionalul necesită o masă doar pentru el. Producătorul îl recomandă pentru un volum lunar de lucru de până la 7500 de pagini A4. Din pachetul de multifuncţionalitate lipseşte faxul, Officejet Pro L7480 putând fi folosit pentru printare, scanare şi copiere. Încadrarea în gama profesională se traduce prin folosirea unui sistem de printare diferit de cel din imprimantele obişnuite, mai precis HP Thermal Inkjet.

HP Officejet Pro L7480 - dimensiunile

Pentru a reduce costurile, imprimantele pentru acasă folosesc cartuşe cu capetele de printare încorporate. Modelul de faţă foloseşte patru cartuşe de cerneală, Cyan, Magenta, Yellow şi Black, dar are două capete de printare separate, unul pentru Cyan şi Magenta, şi celălalt pentru Yellow şi negru. Avantajele acestui sistem sunt calitatea superioară a printului şi viteza mai mare. Un cap de printare al unui cartuş reîncărcabil sau de unică folosinţă nu poate oferi aceeaşi performanţă precum un cap de printare special.

În cazul lui Officejet L7480, HP nu s-a axat pe un design aparte al carcasei, aceasta fiind simplă şi practică. Butoanele sunt amplasate lângă capacul scanner-ului, pe o zonă înclinată la 45 de grade faţă de orizontală. Tava principală este amplasată central şi poate adăposti 250 de coli obişnuite. O tavă adiţională pentru 350 de coli se poate achiziţiona separat şi se conectează în partea din spate a multifuncţionalului. De asemenea, se poate achiziţiona şi un sistem pentru imprimare faţă/verso.

HP Officejet Pro L7480 - accesul la cartuse

Accesul la cartuşe se face cu prin intermediul unui capac frontal, aflat în stânga tăvii de hârtie. Capetele de printare sunt accesibile în urma ridicării capacului principal al multifuncţionalului. Ele pot fi accesate atât în timpul funcţionării, când sunt aduse automat într-o zonă unde pot fi accesate, cât şi atunci când aparatul este oprit, fiind acoperite de un capac detaşabil. Conectarea la calculator se face prin intermediul unui port USB 2.0. Memoria internă este de 64 MB şi nu poate fi expandată. Din păcate, multifuncţionalului nu poate fi conectat direct la reţea. Alimentarea se face cu ajutorului unui transformator extern, iar mufa care se conectează la dispozitiv este dotată cu un LED care indică faptul că alimentatorul este conectat la priză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News