HP prezintă Neverstop Laser, o imprimantă fără cartuş care poate fi realimentată cu toner în câteva secunde

10.09.2019
HP prezintă Neverstop Laser, o imprimantă fără cartuş care poate fi realimentată cu toner în câteva secunde

Parte din modelul de business al producătorilor de imprimante, cartuşul cu cerneală sau toner reprezintă un mijloc facil pentru taxarea suplimentară a cumpărătorilor pe toată durata de viaţă a echipamentului respectiv. Atunci, de ce are vrea cei de la HP să renunţe la acesta?

Imprimantă ieftină dar consumabile scumpe, sau vice-versa. În a doua variantă, achiziţionarea unei imprimante premium oferă unele avantaje cum ar fi cartuşe cu toner de capacitate mai mare, care nu trebuie înlocuite atât de des, sau rezervoare cu cerneală accesibile din exteriorul echipamentului. Însă niciuna dintre soluţii nu este complet lipsită de complicaţii atunci când este necesară reumplerea, un singur moment de neatenţie şi pigmentul in stare lichidă sau pulbere va murdări totul în jur.

HP Neverstop Laser promite să rezolve aceste probleme eliminând cu totul cartuşul tradiţional. În schimb, imprimanta se realimentează folosind o rezervă numită Reload kit – în esenţă o seringă din plastic ceva mai mare, care se înşurubează la portul de umplere înainte de acţionare. Întregul proces durează aproximativ 15 secunde, nu prezintă nici un risc de murdărire şi poate fi dus la bun sfârşit chiar în timp ce aparatul imprimă de zor documente importante. Fiecare rezervă de toner livrează până la 5000 pagini capacitate suplimentară de imprimare.

HP recomandă imprimantele laser echipate cu noul sistem de reumplere companiilor de mici dimensiuni care doresc să evite timpii pierduţi cu întreţinerea imprimantelor clasice, oferind propriilor angajaţi o modalitate de a rezolva rapid problema şi fără ajutor din partea unui tehnician specializat în depanare imprimante.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult