Un bărbat s-a îmbogățit furând toner de imprimantă de la biblioteca la care lucra

07.10.2020
Un bărbat s-a îmbogățit furând toner de imprimantă de la biblioteca la care lucra

Un angajat al unei biblioteci din orașul Austin, capitala statului american Texas, a furat toner de imprimantă în valoare de 1,3 milioane de dolari.

Situația a fost descoperită în urma unui audit realizat de administrația orașului. Randall Whited era însărcinat cu achizițiile în instituție și era verificat rareori.

Cei care au realizat auditul au descoperit că bărbatul vindea online cartușele cu toner de imprimantă. El a cumpărat, de-a lungul timpului, de zece ori mai mult toner decât avea nevoie biblioteca.

Citește și: Un politician olandez riscă 3 ani de închisoare pentru că a „furat” fotografii nud de la mai multe femei şi vedete

Whited, în vârstă de 53 de ani, a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce ducea produsul furat din bibliotecă la propria mașină.

Hoțul de toner e recidivist

Potrivit anchetatorilor, cea mai mare parte a tonerului a fost furată între 2015 și 2019. Era o singură persoană care aproba achizițiile făcute de Whited, potrivit auditorilor.

Bărbatul, concediat în 2019, va apărea în fața instanței săptămâna viitoare. Potrivit presei locale, fostul angajat al bibliotecii a mai fost arestat în trecut pentru furt.

Randall Whited nu a oferit o explicație auditorilor, care au întocmit un raport de 72 de pagini.

Biblioteca a anunțat că a luat măsuri pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple în viitor.

Sursa: Fox News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult